www.car.cz
 

Štefan Rosina junior na voze BMW M3 GTR zvítězil na Babě rozdílem třídy !!
     26.7.2006 11:16 - tisková zpráva


Matador Motorsport s vozem BMW M3 GTR a pneumatikami Matador vítězí na slovenské „Babě“

SLOVAKIA MATADOR BABA - PEZINOK (SK) : 22. – 23.7. 2006

Již osmým závodem pokračovalo Mistrovství Evropy v závodech automobilů do vrchu na známé trati vedoucí na kopec „Baba“ nedaleko slovenského Pezinku. V absolutním hodnocení cestovních vozů zvítězil jezdec Matador Motorsport Teamu Štefan Rosina junior na voze BMW M3 GTR týmu Roberta Šenkýře. Své soupeře porazil rozdílem třídy – druhý Felix Pailer na Lancii Delta zaostal o sedm vteřin, třetí Josef Komárek na Mitsubishi Evo 550 dokonce o deset vteřin. Štefan Rosina junior navíc časem 2,17,337 z první závodní jízdy překonal i traťový rekord kategorie I cestovních vozů.


Na 5100m dlouhé trati dominoval Rosina již sobotním tréninkovým jízdám a to i přesto, že v prvním měřeném tréninku seděl v autě vůbec poprvé. Velkým vítězstvím však skončil závod i pro výrobce závodních pneumatik Matador, na jehož vývojových variantách osmnáctipalcových plášťů vůz BMW M3 GTR po celý víkend startoval.

Šéf týmu Robert Šenkýř k závodu poznamenal: „Jsem velmi spokojen s našim představením tady na Babě. Auto jsme oproti okruhovým závodům nijak zvlášť nepřestavovali, i přesto jsou dosažené časy perfektní.

Motivace našeho týmu uspět na Babě byla o to větší, že jsme zde startovali v domácím prostředí a k tomu navíc na pneumatikách Matador. Ty v rozměru 27/65-R18 a směsi D11 fungovaly perfektně – během čtyř soutěžních jízd jsme navíc zvládli otestovat tři konstrukční varianty. 


Perfektní práci však odvedl hlavně mladý Štefan Rosina, který letos startuje hlavně v seriálu FIA GT na voze Porsche 996 a začíná se projevovat jako skutečný  profesionál.  Poprvé si sedl do auta v prvním sobotním tréninku, během dvou tréninků si na auto zvykl a v závodě zvítězil v novém traťovém rekordu cestovních vozů. To je opravdu obdivuhodný výkon.“

S dalším týmovým vozem BMW M3 startoval na Babě opět po roce  Štefan Rosina st. a vyrovnanými časy dovedl auto do cíle na 15.místě skupiny E1.

Program týmu je i nadále náročný. Již zítra začínáme přípravu na  důležitý závod českého okruhového mistrovství v Mostě (11.-13.8.2006), kde se kromě dalších testů pneumatik Matador budeme snažit vylepšit průběžné čtvrté místo v celkovém hodnocení českého šampionátu. 


  
Tisková zpráva Matador Motorsport Teamu


PR


 
 
Fotogalerie:   Trabi sraz v Mušově 2006, foto Ivo Sekyra

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose