www.car.cz
 

Závěr Baja Espana 2006 již bez překvapení
     26.7.2006 11:35 - tisková zpráva


Mitsubishi OFFROADSPORT CZ team nakonec dokončil náročnou Baja Espana bez technických problémů. Závěrečná 122 km dlouhá RZ již nepřinesla žádné zásadní změny.  

Poté co se na voze Mirka Zapletala během sobotního odpoledne vyměnila převodovka a přední tlumiče, pokračovala posádka Zapletal – Janáček v tomto závodě již jen v kategorii Trophee Aragon. I když posádka v závěrečné RZ dosáhla skvělého čtvrtého času absolutně, nicméně šlo spíše o další najeté kilometry a testování vozu. Zdeněk Pořízek s druhým vozem potvrdil sobotní vzestup a svým sedmým časem v cíli se posunul na konečné 8.místo aboslutně a druhé ve třídě T1.2 (speciály se vznětovými motory).

Vítězství svým druhým časem v RZ potvrdila Jozef Sýkora – Marek Sýkora na Mitsubishi Pajero V60. Přestože Carlos Sousa vyhrál i poslední RZ nemohl ztrátu více jak třinácti minut stáhnout. Na třetím místě nakonec bez větších problémů dojel Pierepaolo Larini na Mitsubishi Pajero WRC a čtvrtý skončil Maďar Laszlo Palik na Nissanu Navara.

Mirek Zapletal k právě skončenému závodu dodává: „Škoda, byl to dobře rozjetý závod, ale stále se potýkáme s problémy s převodovkou. Jdeme cestou vlastního vývoje a to vždy nějaký čas trvá a něco to stojí. Tady nás to stálo minimálně třetí místo, ale to je jen teorie. Před námi je jeden větší projekt a je třeba se na něj začít plně soustředit“. 

O tomto projektu vás budeme informovat v nejbližší době, nyní náš tým čeká po náročném měsíci ve kterém jsme absolvovali 4 závody měsíční pauza a příprava na Hungarian Baju, která se jede o víkendu 18. – 20. 8. 2006 v okolí Veszprému nedaleko známého Balatónu.

Tento podnik je započítáván i do Mistrovství ČR a SR, takže se zde objeví i kompletní špička cross country naší republiky. Info o našem týmu najdete na www.offroadsport.cz.

Dotazy a vzkazy pro tým můžete psát na mila@offroadsport.cz.

Zaragoza: Míla Janáček


 
 
Fotogalerie:   Jänner rallye 2006 - foto z archivu týmů

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose