www.car.cz
 

Pohár Octávia cup inspiroval komunitu okolo dalšího simulátoru
     27.7.2006 08:04 - tisková zpráva


Octavie už zase závodí virtuálně

 

Zatímco reálné octavie a jejich piloti si užívají letního mezidobí mezi závody, ve světě počítačových simulátorů je nejprestižnější domácí pohár terčem velké pozornosti. Poté, co loni na podzim a v zimě inspiroval Česká pojišťovna – Škoda Octavia Cup českou komunitu okolo simulátoru Live for Speed, od začátku roku se jím zabývají také vývojáři nového modu do simulátoru rFactor.

 

Tento simulátor vychází z trochu jiného modelu výpočtu fyzikálního modelu chování vozu na trati, který umožňuje zadat skutečně reálné parametry podvozkových komponent i výkon a průběh točivého momentu motoru. Simulátor rFactor představuje především platformu s otevřeným zdrojovým kódem, na  které je možné vyvíjet samostatné variace nejen co se týče fyziky, ale i podoby karoserie. 

 

Lidé okolo serveru www.simracing.cz tedy začali pečlivě studovat fotografie i technické parametr pohárových octavií a výsledkem je nově vydaný mod do rFactoru, který si držitelé licence mohou stáhnout  a dle libosti testovat i závodit ať už v režimu singleplayer společně s virtuálními soupeři, anebo v multiplayer přes internet společně s dalšími členy komunity.

 

Podle slov jednoho z českých vývojářů si nový vůz vede v hodnocení na mezinárodním diskusním fóru velice dobře a dokonce došlo k situaci, kdy jeden z britských fanoušků přiznal, že novou octavií běžně jezdí a vydání tohoto modu pro něj bylo impulsem, aby si koupil oficiální licenci rFactoru.

 

Nutno dodat, že vzhled a reklamní polepy octavií vycházejí z konce loňské sezóny, ale už se pracuje na nových a aktuálních pro letošek. Vývoj fyzikálního modelu chování pohárové octavie byl skutečně zevrubný a pomáhali s ním také reální závodníci. Více zde: http://www.simracing.cz/?page=press&id=237&cat_id=1 

 

Skutečné závodní speciály vyjedou na trať zase v polovině srpna, kdy se v jezdci a týmy na Autodromu Most utkají v letošním už předposledním pohárovém podniku, kterým bude Race Car Challenge.

 

Ti, kterým prudké průjezdy zatáčkami a kvílení smýkajících se pneumatik po asfaltu chybí, mají nyní možnost vyzkoušet si alespoň věrnou simulaci ostré octavie na svém počítači.

 

(26.7. 2006)

 

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Brněnský Drak 2006 od Milana Spurného

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose