www.car.cz
 

Patrik Vostárek zkusil v Brně Mistrovství Evropy Superstock 600
     27.7.2006 08:08 - tisková zpráva


Patrik Vostárek absolvoval s týmem Intermoto Czech Klaffi premiéru v Mistrovství Evropy Superstock 600, ve které získal mnoho nových zkušeností pro další závody letošní sezóny.

 

První závodní zkušenost v Mistrovství Evropy Superstock 600 absolvoval na brněnském okruhu Patrik Vostárek, člen týmu Intermoto Czech Klaffi. Patrik v barvách královéhradecké formace nastoupil při WSBK víkendu, kde s divokou kartou doplnil dalšího mladíka Intermota, Jana Prudíka. Během volných a kvalifikačních tréninků se Patrik Vostárek seznamoval s pro něj novým strojem specifikace superstock, ale zároveň pracoval na hledání vhodného nastavení pro závod.

 

Bohužel výsledek závodu byl ovlivnění Patrikovou chybou při startu závodu, kdy první rychlostní stupeň řadil až v době svítících červených světel. Pohyb stroje při zařazení rychlosti byl vyhodnocen jako předčasný start a tak následoval trest projetí boxovou komunikací, čímž pražský jezdec ztratil šanci bojovat o bodované pozice. Nicméně celý závod absolvoval Patrik Vostárek ve výborném tempu, jehož výsledkem byly časy na úrovni jezdů těsně za nejlepší desítkou.

 

Cílem závodu nakonec projel na 24. pozici. Dalším závodem Patrika Vostárka v barvách týmu Intermoto Czech Klaffi bude opět evropský seriál, který se jede na britském okruhu Brands Hatch.

 

Patrik Vostárek

"Na první pohled je stocková motorka stejná jako supersport, ale tím to i končí. Jiné jsou pneumatiky, výkon, spojka, geometrie, váha a hodně dalších věcí. V trénincích jsme se věnovali plně nastavování stroje a různým úpravám. Do závodu jsem dobře odstartoval a v první zatáčce jsem byl již na 17. místě. Pak byl závod zastaven pro pád a vše začalo znova. Ovšem ne pro nás. Do boxu přišel pořadatel a oznámil nám, že dostávám trest projetí boxovou uličkou za pohyb stroje těsně před startem.

 

Rozhodl jsme se zajet vykonat tento trest hned po prvním kole, tak jako další tři jezdci, tudíž do druhého kola jsem najížděl beznadějně poslední. Nechtěl jsem se vzdávat a bojoval jsem dál. Předjel jsem několik jezdců, zajel k tomu čas 2:14,780, což neměl například ani desátý Savary a závod dokončil na 24. pozici. Dosažené časy patřily okolo 12. pozice, takže nakonec to pro nás je pozitivní. Děkuji všem, kteří se podílí na mém vývoji, hlavně však celému týmu Intermoto Czech Klaffi."

 

 

Výsledky závodu ME Superstock 600 – Brno

 

  1.- Xavier Simeon (BEL-Suzuki) 10 kol

  2.- Niccolo Canepa (ITA-Ducati) +0,484

  3.- Alessandro Antonelli (ITA-Honda) +8,605

  4.- Ondřej Ježek (CZE-Kawasaki) +8,872

  5.- Andrzej Chmielewski (POL-Yamaha) +11,154

------------------------

24.- Patrik Vostárek (CZE-Honda) +52,598

 

 

Petr Štola

PR & Press service

www.racing-foto.com


 
 
Fotogalerie:   SuperStock 1000 FIM Cup - Brno 2006 od Martina Folty

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose