www.car.cz
 

Společnost Iveco zrealizovala společné podnikání, tzv. Joint Venture v Číně
     31.7.2006 08:18 - tisková zpráva


JOINT VENTURE MEZI SPOLEČNOSTÍ IVECO, SAIC MOTOR CORPOATION A CHONGQING HEAVY VEHICLE GROUP
NA POLI UŽITKOVÝCH AUTOMOBILŮ A TRUCKŮ DOKONČENO

 

Společnost Iveco, člen skupiny Fiat Group, zrealizovala společné podnikání, tzv. Joint Venture, se společností SAIC Motor Corporation, která je jedním z předních výrobců automobilů v Číně, a společností Chongqing Heavy Vehicle Group. Podpořily tak dlouhotrvající partnerství s Čínou na poli užitkových automobilů.

 

Podepsáním smlouvy, která byla minulý týden schválena ústředními čínskými vládními orgány, došlo k zahájení společného podnikání a vzniku nové společnosti s názvem SAIC Iveco Commercial Vehicle Investment Company Ltd., kde obě společnosti, jak Iveco, tak i SAIC, vlastní rovnocenný 50% podíl. Prvním počinem nové společnosti bude převzetí 67% podílu akcií společnosti Chongqing Hongyan Motor Co. Ltd, což je dceřiná společnost firmy Chongqing Heavy Vehicle Group.

 

Na základě tohoto spojení se předpokládá navýšení základního jmění vzniklé společnosti, a to ještě před zahájením stavby nového výrobního závodu ve městě Chongqing. Celkový zamýšlený objem investic, uvedený v obchodním plánu, dosahuje přibližně
120 miliónů Euro (z toho společnost Iveco investuje 40 miliónů Euro). Tato obrovská investice má podpořit nárůst výroby ve střednědobém výhledu ze současných 15 000 ks těžkých užitkových vozidel na 40 000 ks ročně.

 

Plány na rozvoj výroby zahrnují také montáž těžkých užitkových vozů Iveco (modely Stralis) v novém závodě a výrobu a zavádění zdokonalených stávajících výrobků společnosti Chongqing. To má nejenom upevnit, ale samozřejmě především posílit nabídku na lokálním trhu, a také vyrábět vozidla s ideální kombinací využití lokálních i evropských komponentů a technologií.

 

„Toto spojení je součástí rozsáhlého obchodního plánu rozvoje společnosti Iveco v Číně“, řekl Paolo Monferino, generální ředitel společnosti. „Společnost Iveco má velký zájem investovat v Číně“, dodal „a to nejenom pro zdejší nové tržní příležitosti, tempo ekonomického růstu a nízké náklady. Také znalostní inženýrství je v této zemi na velmi dobré úrovni a je zde velký potenciál pro globální rozvoj výroby. Kromě toho je naše partnerství se společností SAIC dalším milníkem ve strategii rozvoje naší společnosti.”

 

O společnosti SAIC Motor Corporation Limited (SAIC Motor)

 

Šanghajská společnost SAIC Motor Corporation Limited (SAIC Motor) se řadí mezi tři nejvýznamnější výrobce automobilů v Číně. V první polovině roku 2006 činil prodej přes 682 000 automobilů. Společnost má více než 56 000 zaměstnanců. Představuje kladný přínos do skupiny SIAC v sektorech, jako jsou například klíčové komponenty vozidel a ostatní služby, spojené s automobilovým průmyslem.

 

Společnost SAIC Group, s konsolidovaným výnosem překračujícím v roce 2005 14,4 miliardy US$ se řadí mezi 500 společností s nejvyšším jměním. Společnost FIAT Group a SAIC již v minulosti realizovaly tři spojení Joint Venture pro průmyslovou spolupráci: Shanghai New Holland, favorit ve výrobě traktorů o výkonu 50 k v Číně; Huadong Teksid, největší výrobce bloků motorů v Číně; a společnost Shanghai Meridian, vyrábějící magneziové odlitky.

 

O společnosti Chongqing Heavy Vehicle Group Co. Ltd.

 

Společnost Chongqing Heavy Vehicle Group (dříve Sichuan Automobile Factory), vlastněná samosprávným územním celkem Chongqing, se 33 miliony obyvatel, a spravovaná přes dceřinou společnost Chongqing Hongyan Automotive, se řadí mezi jedny z nejvýznamnějších výrobců trucků střední a těžké třídy v Číně (více než 15 000 kusů ročně), které jsou následně po Číně distribuovány prostřednictvím rozsáhlé dealerské sítě.

 

 

O společnosti Iveco

 

Společnost Iveco vyvíjí, vyrábí a distribuuje širokou paletu lehkých, středních a těžkých tříd užitkových vozů, terénních trucků, městských a meziměstských autobusů, autokarů, a také vozidel pro speciální účely, jako například hasičské vozy nebo terénní vozy pro vojenské mise a civilní obranu.

 

Společnost Iveco má 32 000 zaměstnanců ve 49 výrobních závodech v 19 zemích po celém světě. V těchto závodech využívají nejmodernější technologie, které jsou neustále zdokonalovány v 15 výzkumných centrech. Kromě evropských zemí má společnost závody i v Číně, Rusku, Turecku, Austrálii, Argentině, Brazílii a jižní Africe. Přes 4500 servisních středisek ve více než 100 zemích světa zaručuje kvalitní technickou podporu, ať už jste se svým vozem Iveco kdekoliv.

 

Společnost Iveco je členem skupiny Fiat Group.

 

Šanghaj, 25. července 2006

 

PR


 
 
Fotogalerie:   ABW Most - 29.-30. 7. 2006 - PČR Klasik - M. Jenčík

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose