www.car.cz
 

Historicky první česká žena za volantem prototypu PRC !
     Pavel Jelínek


Mladá brněnská závodnice Kamila Stará se jako historicky první česká žena postaví na start brněnského závodu Supersprint Challenge, bývalé SportsCar Challenge, který ostartuje již 1. Května na brněnském automotodromu. Pojede s Vloni v Mostě, foto Petr Frýbaplackou rakouské konstrukce PRC Opel 2000 ve druhé divizi Light teamu Pfeiffer Motorsport. Placku jí připravuje na závody Bohumil Pfeiffer, který prozatím nasadil variantu se slabším motorem Opel ve třídě Light.


Na první ostrý start s plackou se Kamila těší, ale v předběžně přihlášeném třicetičlenném poli nelze čekat zázraky. Na startu budou jednak silnější vozy, a také ostřílenější piloti, kteří jezdí tuto sérii podstatně déle.  Velkým přáním celého teamu je dojet v tak početném poli do cíle závodu a spolehlivou jízdou se pokusit získat pár bodíků. Zda je tento předpoklad reálný uvidíme až v samotném závodě, pokud Kamila projde sítem kvalifikačních jízd.


Již vloni s tímto PRC jezdil team Pfeiffer Motorsport Interserii v Mostě, tehdy ještě s Jaroslavem Honzíkem za volantem.

Jinak bude opět letos startovat Kamila za team SK Industrietechnik Modřice s monopostem formule Škoda MTX 1-05 v závodech historických automobilů.


Doufejme tedy, že Kamila naváže na výsledky z tréninkových jízd, které absolvovala vloni na Pananoniaringu u teamu Renauer a získá nějaký ten bodík ke spokojenosti své i teamu.


Výkony naší mladé závodnice Kamily Staré budeme sledovat a přineseme Vám je hned po brněnských závodech.


Vláďa Rožánek, www.car.cz


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose