www.car.cz
 

Kresta pojede Barumku s produkční EVO devítkou !!
     1.8.2006 22:29 - tisková zpráva


Roman Kresta se po dvouleté odmlce představí v české rallye, v domácím prostředí Barum Rally pojede s vozem Mitsubishi Lancer EVO9 skupiny N.

Kresta, který je letos oficiálním testovacím jezdcem Fordu, se v české soutěži představí po dvou letech, naposledy startoval v Barum Rally v roce 2004. Pro start v domácí soutěži se podařilo vyjednat s Fordem výjimku a Kresta pojede s enkovým EVO9.

Čeští fanoušci se mohou těšit na souboj s Krestovým dlouholetým domácím rivalem Václavem Pechem, který bude okořeněný tím, že oba pojedou se stejným vozem. Poslední srpnový víkend čeká na posádky 15 rychlostních zkoušek včetně supererzety v centru Zlína.

 Roman Kresta: „Barumka je mojí opravdu domácí soutěží, vždyť vede místy, kde jsem vyrůstal. Mám tady i velkou základnu fanoušků a letošní start je i jakýmsi opožděným poděkováním za podporu Fans For Kresta.

Vím, že vůz patří ke špičce, hlavní testování mě čeká až víkend před samotnou soutěží. Jsem rád a chtěl bych Fordu poděkovat za to, že mě pro tento jeden závod uvolnil. Mým cílem je vždy dosáhnout co nejlepšího výsledku a doma je motivace ještě větší.“

Antonín Charouz, manažer jezdce: „Původně jsme měli v plánu jet Barumku s Fordem Fiesta S1600. Zlínský sponzor ale preferoval start se čtyřkolkou. Tady bych chtěl moc poděkovat šéfovi M-Sportu Malcolmu Wilsonovi, který nakonec povolil start v Barumce s jiným vozem než Fordem, protože Roman pro ně odvádí dobrou práci a nechce mu bránit v šanci získat angažmá v mistrovství světa na příští rok.

Jsem si jistý, že souboj našich dvou nejlepších soutěžních jezdců se stejnou technikou bude pro fanoušky rallye hodně zajímavý.“

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   Rallysprint Pelhřimov 2006, foto Robert Jeníček

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose