www.car.cz
 

Jihlavští strážníci dostali motocykl od soukromé firmy
     3.8.2006 07:41 - tisková zpráva


Městská policie v Jihlavě dostala nový motocykl. Jde o vůbec první motorku ve službách jihlavských strážníků. Dárcem čínského stroje značky Jincheng JC250-6 Cruiser je soukromá firma Irbis Panda z nedalekých Luk nad Jihlavou, za kterou vozidlo předal jednatel firmy Miloš Hajzler. Jeho dar přijal na nádvoří jihlavské radnice primátor Vladimír Hink a ředitel městské policie Jan Frenc.

 

Nepamatuji, že by město nebo naše policie něco takového dostaly. Mnoho lidí totiž zapomíná, že policie tu je především pro dohled nad pořádkem a klidem a že slušný člověk z ní nemusí mí strach. Jsem rád, že si to někdo uvědomil a ocenil práci strážníků. Děkuji,“ řekl při přebírání vozidla v hodnotě asi 70 tisíc korun primátor Vladimír Hink.

 

Dárce Miloš Hajzler na otázku novinářů, proč se rozhodl darovat motocykl odpověděl: „Tuto otázku dostávám velmi často. Dovolím si ji obrátit. Proč něco takového neudělat?“ Dar ocenil také ředitel městské policie Jan Frenc: „Je to první motocykl, který budeme mít. Bude užitečný především v okrajových částech města. Na rozdíl od našich pěti osobních vozidel bude na motocyklu jezdit jen jeden člověk, motocykl vyžaduje jiný přístup“. Motorka s omezovačem nastaveným na 90 kilometrů v hodině vyrazí na silnici hned po vyřízení nezbytných dokladů.

 

 

Irbis Panda je firma se sídlem v Lukách nad Jihlavou, která už dlouhá léta působí v oblasti výroby ocelových konstrukcí, obrábění kovů, zhotovování kovových dílců, komponentů výtahů, zařízení a konstrukčních celků kolejových svršků a výměníků tepla. Zavedla také prodej a servis motocyklů.

 

Státní čínská firma Jincheng se od svého založení v roce 1949 po čínské komunistické revoluci věnovala opravám letadel a výrobou jejich motorů.V roce 1979 ke svému výrobnímu programu přidala výrobu motocyklů, v roce 1985 začala továrna vyrábět motocykly pro japonskou Suzuki, před osmi lety spustila výrobu motocyklů také v Kolumbii a potom i Argentině, Mexiku, Nigérii a Pákistánu. V roce 2000 se stal největším čínským výrobcem motocyklů a stroje vyváží do přibližně padesáti zemí světa.

 

Parametry motocyklu:


 

Motor: čtyřtaktní dvouválec chlazený vzduchem                  

Rozměry(mm)(DxŠxV): 2110x885x1100
Vrtání-zdvih: 53,5-53Kompresní poměr: 9,2:1
Příprava paliva: 2x karburátor
Sekundární převod: řetěz
Typ rámu/materiál: trubkový/ocel
Rozvor: 1480 mm
Brzdy přední/zadní: kotoučová/bubnová
Výška sedla: 730mm
Barva: černá, stříbrná

 

Výkon: 12,8 kW(17,4Hp)/8500ot./min.
Točivý moment: 17Nm/5500ot./min.
Obsah: 238,3 cm3
Rychlost: 105 km/h
Převodovka: pětistupňová
Hmotnost: 154 kg
Spotřeba: 2,4 l /100 km
Kapacita nádrže: 15 l
Startování: elektrické 

 

 

 

 

Radek Tulis, tiskový mluvčí


 
 
Fotogalerie:   UEM Alpe Adria v Mostě - potřetí - M. Jenčík

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose