www.car.cz
 

Majetkové přesuny na Autodromu MOST
     3.8.2006 19:30 - tisková zpráva


MIMOŘÁDNÁ DOZORČÍ RADA SCHVÁLILA MAJETKOVÝ PŘESUN

MOST- Mimořádné jednání Dozorčí rady AUTODROMU MOST a.s. v úterý 1. srpna posvětilo převod části akcií uvnitř stávající struktury majitelů mosteckého okruhu. Od srpna roku 2003 patřil mezi majitele slovenský MATADOR HOLDING, který tehdy získal 20,16 % akcií.

Ty nyní nabídl k odkupu podle dohody nejdříve ostatním spoluvlastníkům, kterými jsou RING group a.s., Statutární město Most a fyzická osoba Jiří Kroužek. „Ze strany RING group, ani města Most o akcie nebyl projeven zájem. Stal jsem se tedy jejich novým nabyvatelem a dozorčí rada tuto skutečnost schválila,“ oznámil Jiří Kroužek, který zastává funkci předsedy dozorčí rady.


Vysvětlil, že vstup slovenského holdingu do mosteckého okruhu představoval před třemi roky především příchod strategického partnera, který napomohl ke stabilizaci společnosti a nastartování nové etapy jejího rozvoje. Slovenský holding v současnosti startuje svou restrukturalizaci a chce se soustředit především na hlavní předměty svého podnikání, tedy výrobu automobilových pneumatik a v divizi Automotive dále také podvozkových komponent.

Pozitivní dopad uplynulých let  na Autodrom Most je dnes viditelný například na dokončené první etapě Polygonu Most, Centra výuky bezpečné jízdy. Samotný okruh se také chystá na další fáze rekonstrukčních a rozvojových prací. Na našich vřelých vztazích se slovenskými partnery se nic nezměnilo, protože MATADOR a.s. zůstává nadále generálním  sponzorem mosteckého okruhu,“ vysvětlil ještě Kroužek.

Dodal, že v následujících dnech se sejdou zástupci Matadoru, Autodromu Most, města Most a společnosti RING group k definitivnímu jednání o náplni letošního vrcholného podniku sezóny, kterým bude MATADOR Czech Truck Prix 2006  poslední srpnový víkend.

Na konci srpna pak proběhne další jednání, kde dozorčí rada dovolí tři nové členy namísto původních zástupců slovenského holdingu,“ uzavřel Kroužek.


(1.8. 2006)


PR


 
 
Fotogalerie:   UEM Alpe Adria v Mostě - podruhé - M. Jenčík

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose