www.car.cz
 

Sutr s Veselou dojeli v Pelhřimově velmi spokojeni na čtvrtém místě
     4.8.2006 10:41 - tisková zpráva


Šestým závodem rallysprintového šampionátu byl Sprintrally Pelhřimov-Memoriál T. Vojtěcha. Závod byl rozdělen do tří sekcí o celkovém počtu devíti rychlostních zkoušek. Ani tentokráte na startu nechyběla rokycanská posádka XTG Berdych Teamu Jiří Sutr a Petra Veselá. Posádka startovala s vozem Škoda Felicia 1400, o který se stará hlubošský tým Montcar Autosport.

 

Posádka přijela do okolí Pelhřimova získat cenné body do boje o přední příčky ve třídě A5. Samotné seznamovací jízdy proběhly bez problémů a posádka se již těšila na závod. Úvod však posádce nevyšel dle představ a tak figurovala na konci první desítky hodnocení třídy A5.

 

 „Na první RZtě se mi pravidelně nedaří. Rychlé tratě nám vůbec nesedí a tomu odpovídaly i časy. Navíc se ukázalo, že máme velké rezervy v rozpisu. Před Vyškovem na tom musíme ještě zapracovat. Navíc na druhé rychlostní zkoušce jsme chybovali. Po rychlé pravé tři jsem nedobrzdil do levé pět a vyletěli jsme do pole. Stálo nás to přibližně dvacet vteřin,“ podotkl k začátku soutěže Sutr.

 

Na trati třetího měřeného úseku posádka chybovala opět. Tentokráte jim stál v cestě přírodní retardér. Ve druhé sekci soutěže však rokycanský jezdec přestal tolik chybovat, což bylo vidět i v průběžné klasifikaci třídy, kde poskočili na páté místo. „Pár drobných chyb jsme však měli. Přesto se nám jelo lépe,“ řekl krátce Jirka Sutr.

 

V závěrečné sekci sekci odstoupil Lukáš Veselý a posádka XTG Berdych Teamu se posunula v konečném pořadí na skvělé čtvrté místo ve třídě A5. „Čtvrté místo je pro nás výborné a jsme naprosto spokojeni. Jen nás mrzí odstoupení Honzy Sýkory s Martinou Škardovou.

 

Na Vyškov, který má být rychlý se chceme dobře připravit a hlavně se snažit o vylepšení časů, protože rychlost nám stále chybí. Stále se učíme. Závěrem bych chtěl poděkovat mechanikům za perfektní práci a za to, že připravili takové superspolehlivé auto,“ dodal v cíli Jiří Sutr.

 

Dalším závodem posádky bude Böttcher Rally Vyškov (8.9 – 9.9.).

 

 

Průběžné pořadí třídy A5:

 

1.Ducháček   110 bodů

2.Hora            70

3.Březík          30

4.Sutr              26

5.Křížek            24

6.Harásek         22

6.Sýkora            22

8.Dohnal            20

 

Marek Felt

 

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Rallysprint Pelhřimov 2006, foto Robert Jeníček

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose