www.car.cz
 

FIA GT Valencie – opět žádný úspěch pro Sallen S7-R
     Pavel Jelínek


Zamračené počasí přivítalo tento víkend jezdce FIA GT na okruhu ve španělské Valencii. Tohoto závodu se jako letos první Čech zůčastnil také Jan Vonka na Porsche N-GT. Jeho novým spolujezdcem byl Slovák Miro Konopka.

V tréninku kralovala dvojice Sallenů S7-R Vitaphone Racing a Konrad Motorsport. Za nimi s drobným odstupem následovaly dvě Ferrari F550 stáje BMS Scuderia Italia.
Poprvé letos se také představilo divákům Lamborghini Murcielago R-GT
. V tréninku na 5. místě s posádkou KOX – GAVIN.

Do nedělního závodu startoval z pole position Sallen S7-R posádky Alzen-Bartels, vedle stál další Sallen pilotů W.Lechnera Jun.a T.Seilera. Ve třídě N-GT startoval z prvního místa posádka Freisinger motorsportu S. Maassen-L. Luhr na Porsche 996 Vonka v aktuálních letošních barvách.GT3 RS. Jan Vonka startoval z posledního 26. místa.

Start se nejlépe vydařil Sallenu Vitaphone Racing, před dalším Sallenem Konrad Motorsportu, na dalších místech se oproti tréninku prohodily vozy BMS Scuderia, v pořadí Bobbi, Gollin s F550, následovány Lamborghinim P. Koxe. Radost z prvního místa U. Alzena z Vitaphone Racing netrvala dlouho. Jejich Sallen stejně jako na Monze nevydržel a v 9. kole odstoupil po zahoření v zadní části jeho vozu.Ještě však stihl zajet znovu nejrychlejší kolo závodu 1:32.241s. Ve 28. kole odstoupil Lister Storm, jezdec Knapfield udělal jezdeckou chybu a skončil ve štěrku. Dárek k narozeninám nedostali ani E. Calderari a L. Bryner. Další člen posádky Livio poslal vůz F550 také do štěrku mimo trať.
Ve 45. kole odstoupila jako jediná ve třídě N-GT domácí posádka Vivancos – Reyes na F360 Modena. Odstoupením udělila stáji Vonka Racing větší počet bodů za projetí cílem.

V 95. kole se propadla posádka Konrádova Sallenu, která po odstoupení Vitaphone, vodila chvíli startovní pole. Byla to další smůla pro Salleny v tomto závodě. V tomto případě šlo o vibrace v zadní části vozu. Toni Seiler byl nakonec klasifikován na 17. místě

Závod pak vyhrála posádka BMS Scuderia Italia Cappelari – Gollin, následováni teamovými kolegy Bobbim a Gardelem. Vítězná posádka také vede průběžné pořadí po 2 odjetých závodech. Pro 3. místo si při své premiéře dojela posádka Kox – Gavin s Lamborghini Murcielago. Třídu N-GT vyhráli Maassen – Luhr z Freisinger Motorsportu

Vonka Racing, ve složení Vonka – Konopka dojela ve třídě N-GT na 6. místě a každý z pilotů získal 3 body. Při svém prvním letošním startu je to jistě úspěch. Klasifikováno bylo 19 z 26 posádek.

Výsledky z Valencie
1 2 GT Cappellari/Gollin Ferrari 550 Maranello
2 1 GT Bobbi/Gardel Ferrari 550 Maranello
3 29 GT Kox/Gavin Lamborghini Murcielago
4 17 GT Wendlinger/Wolff/Lechner Ferrari 575M Maranello
5 27 GT Campbell-Walter/Derbyshire Lister Storm
6 7 GT Erdos/Newton Saleen S7
7 99 N-GT Maassen/Luhr Porsche 996 GT3 RS
8 18 GT Longin/Khan/Bleiner Ferrari 575M Maranello
9 19 GT Gosse/Garbagnati/Daoudi Ferrari 575M Maranello
10 62 N-GT Pescatori/Simone Ferrari 360 Modena
16 57 N-GT Vonka/Konopka Porsche 996 GT3

Závodníci se již těší na další závod ve francouzském Magny – Course, který je na programu 2.5.04. V Brně  se  naopak pojede na konci měsíce května ( 30. května)

Vláďa Rožánek, www.car.cz

Stránky zminovaného českého týmu najdete na : www.vonka.cz

 


 


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose