www.car.cz
 

Octávia cup v sobotu v Mostě : superpole o jedenáct setin pro Matějovského
     14.8.2006 09:26 - tisková zpráva


Pole Position vybojoval Michal Matějovský

 

Stačilo jedenáct setin sekundy

 

Sobota se na Autodromu Most odehrávala ve znamení obvyklé velké kvalifikační bitvy. Jako vítěz z ní až v samém finále vyšel Michal Matějovský, kterému se v Superpole podařilo o pouhou desetinu sekundy předstihnout dosud favorizovaného Jiřího Janáka. Jako třetí bude do nedělního prvního závodu startovat Erik Janiš.

 

Janák byl podle očekávání první už v pátečním podvečerním volném testování, pak v ranním volném i dopoledním měřeném tréninku. Za ním si prohazovali pořadí Janiš, Matějovský, Dostál, ale také Paasonen. Definitivní rozuzlení přišlo až v kvalifikační finále stylem Superpole.

 

Brejla v něm udržel desáté místo na roštu. Samostatná rozjížďka vůbec nevyšla Paasonenovi a Lackovi, kteří ukořistili deváté a osmé místo, ačkoli v předchozích jízdách se drželi mnohem více vepředu. Sedmý čas zajel Navrátil, šestý Gottwald a pátý Dostál, který si dobrým kolem polepšil z původně osmé pozice.

 

Sedmý v pořadí na trať v yrazil Janiš a byl nejlepší. Po něm ale startoval Matějovský a velice slušným časem pod minutu a 55 sekund Erika překonal. Čekalo se na reakci Janáka, který coby vítěz předchozí kvalifikace startoval jako desátý. Ten ale za Michalovým časem o mžik zaostal a o držiteli Pole Position bylo rozhodnuto.  

 

"Podařilo se mi hodně se zkoncentrovat a celé kolo opravdu vyšlo výborně. Přesto si myslím, že jsou ještě místa, která by se dala jet rychleji," konstatoval Michal a dodal, že pořád zaostává o tři desetiny sekundy za ideálním časem vymodelovaným podle telemetrických dat.

 

Jiří Janák svůj výsledek rozhodně nehodnotil jako prohru. "Jel jsem víc na jistotu, před šikanou jsem hodně brzy brzdil a přesto ten čas nebyl špatný. Druhé místo na roštu pořád znamená první řadu a hlavně tady v Mostě lepší stopu do první zatáčky," vysvětloval Jiří.

 

První nedělní závod Česká pojišťovna - Škoda Octavia Cupu začíná v 10 hodin a 20 minut, odpolední druhá bitva bude odstartována ve 14 hodin 40 minut.

 

(12.8. 2006)

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Historic Parade na Panzerplatte od Pavla a Tondy Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose