www.car.cz
 

Výsledky loňské fotosoutěže k Barum rallye Zlín
     14.8.2006 10:23 - tisková zpráva


Při příležitosti konání 35. ročníku Barum rally Zlín 2005 byla vyhlášena tradiční fotosoutěž. Auto klub Barum Zlín ve spolupráci s agenturou Zlin Press production vypsal fotosoutěž ve společné kategorii pro profesionální fotoreportéry a fotoamatéry – digitální fotografie, barevná fotografie a černobílá fotografie.

 

Odborná porota ve složení Miloslav Regner (ředitel Barum rally Zlín), Roman Ordelt (Zlin Press production) a Ing. Jan Regner (tajemník Barum rally Zlín) se rozhodla udělit vedle tří finančních cen v digitální kategorii pět dalších ocenění.

 

Replica Watches Není jednoduché vybrat nejlepší soutěžní práce. Velmi zdařilé snímky se nám opět sešly v digitální kategorii. Byli jsme potěšeni velkým zájmem o tuto kategorii. Fotosoutěže se zúčastnila řada fotografů z okolních zemí, a tak můžeme hovořit o regulérní mezinárodní soutěži.  Rovněž zájem profesionálních fotografů je značný.

 

Je zřejmé, že automobilový sport zajímá stále více fotografů. Černobílá fotografie se dostává do ústraní, o čemž svědčí malý počet zúčastněných autorů,“  řekl Miloslav Regner, předseda poroty a ředitel Barum rally Zlín.

 

 Je potěšitelné, že fotosoutěž má mezi příznivci motoristického sportu velmi kladnou odezvu a úroveň zaslaných fotografií se neustále zlepšuje. V digitální fotografii přišlo od 132 autorů celkem 652 soutěžních snímků! Vedle tří hlavních cen porota udělila ještě pět ocenění.

 

Porota se rozhodla v barevné kategorii neudělit hlavní cenu, nicméně vedle dvou medailových cen, vyhodnotila ještě dva autory oceněním. V černobílé fotografii byla udělena pouze hlavní cena. 

 

V barevné kategorii se zúčastnilo celkem 25 autorů, kteří zaslali celkem 75 fotografií, v černobílé kategorii zaslali 4 autoři 10 snímků.

 

Věcné ceny do fotosoutěže věnovala prodejna BABYLAND ZLÍN – svět modelů a hraček, ráj pro děti a dospělé (více na www.babyland.cz), JNK Studio Zlín – výroba a distribuce videokazet, RALLY MODELS – Antonín Babík a firma ALITRON CZ, s.r.o., vydavatel specializovaného motoristického magazínu RALLY.

 

 

DIGITÁLNÍ FOTOGRAFIE:

1. cena Ivo Novák,

Kroměříž – 500 Kč

2. cena Pavel Paláček,

Opava – 300 Kč

3. cena Jaroslav Štauber

Plzeň – 200 Kč

 

 Autoři oceněných fotografií v digitální fotografii:

Petr Sagner, Zlín

Dalibor Benych, Český Krumlov

Krzysztof Krzyczynski, Krakow (Polsko)

Lukáš Kužel, Zlín

Pavel Paláček, Opava

 

 

barevná kategorie:
1. cena neudělena

 

2. cena Jaroslav Kadý,

Zlín – 300 Kč www.hollywatches.me

3. cena Jaroslav Homolka,

Kopřivnice – 200 Kč

Autoři oceněných fotografií v barevné kategorii:

Marek Pohan, Strakonice

Jan Spurný, Brno

 

 

černobílá kategorie:
1. cena Rafal Roguski,

Gliwice (Polsko) – 500 Kč

 

2. a 3. cena nebyla udělena

 

Všem oceněným autorům srdečně blahopřejeme a těšíme se na další příspěvky v nově vyhlášené fotosoutěži k 36. ročníku Barum rally Zlín 2006!

 

 

 

 

 Ve Zlíně 10. srpna 2006                                       Roman ORDELT

                                                                                tiskový mluvčí

                                                                               Barum rally Zlín       
 
 
Fotogalerie:   Nürburgring srpen 2006,historici, foto Petr Čacký

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose