www.car.cz
 

Loeb v Německu vyrovnal rekord Sainze, jubiluje i Xsara WRC
     14.8.2006 13:41 - tisková zpráva


OMV ADAC Rallye Deutschland (11.-13.8.2006)

 

Dva vozy Citroën Xsara WRC týmu Kronos Total Citroën WRT se bez problémů přehouply přes nástrahy OMV ADAC Rallye Deutschland. Replica Watches Sébastien Loeb a Daniel Elena vyhráli německou rallye popáté v řadě za sebou a jako vůbec první posádka v historii mistrovství světa dokázala tak ojedinělý počin.

 

Excelentní prvenství francouzsko-monacké dvojice v podniku, kterému vládla od začátku až do konce, je současně už 26. vítězstvím v soutěži WRC. Séb tak dokázal vyrovnat dlouhodobý rekord Carlose Sainze, až dosud nejúspěšnějšího pilota historie tohoto sportu.

 

Loeb: Překonat Sainzovu laťku!

„Miluji Německou rallye a i ona ke mně byla přívětivá,“ řekl vítězný Loeb v cíli. „Ale přesto musím přiznat, že počasí mi připravilo mnohé stresující chvíle a vytvářelo na mne velký tlak. Na mé domácí soutěži jsem ale naštěstí neudělal žádnou vážnější chybu a jsem rád, že jsem zabezpečil maximální počet možných bodů do mistrovství světa. Nyní jich mám na kontě nad plán a tak mohu trochu polevit.

 

Rád bych si skutečně vychutnal pocit z vyrovnaného rekordu Carlose. Nikdy jsem nezakrýval to, že bych tenhle rekord chtěl, přestože si nesmírně vážím Carlose a jeho kariéry. Je to pro mě laťka, kterou chci překonat. Zajeli jsme naprosto bezproblémovou rallye. Neudělali jsme žádnou chybu a ani tým Kronos neudělal chybný krok. Zvláště, když se tak obtížně vybíraly pneumatiky, které nám později přinesly úspěch. Třeba jako v pátek, nebo maximální bezpečí v sobotní a nedělní etapě.

 

Marcus Grönholm mě chtěl porazit právě v Německu na „mé“ rallye, nyní se to obrací a je řada na mně, abych se pokusil Marcusovi znepříjemnit život v jeho domácích podmínkách.“

 

Sordo: Důvěra splacená body

Hned za dvojnásobnými mistry světa skončili v Německu Dani Sordo a Marc Martí a splnili tak všechny naděje, které tým Kronos do nich vkládal. Bylo to poprvé, kdy tým španělský pár nominoval do bojů o světové, tovární body.

 

Dosavadní vládce hodnocení juniorského JWRC se dokázal stejně jako týmový lídr vyvarovat všech chyb a v cíli byl očividně potěšen: „Citroën Sport odvedl fantastickou práci. Nové auto s mechanickým diferenciálem bylo opravdu skvělé a řízení v podmínkách, s nimiž jsme se setkali poprvé až ve WRC, nebylo složité. Marc Van Dalen a celý tým nám dali důvěru tím, že nás nominovali do pozice dvojky pro boj o body do Poháru konstruktérů.

 

A jsem šťastný, že jsme důvěru splatili maximem bodů. Rád bych poděkoval spolujezdci Marcovi a také Sébovi. Byl ke mně mimořádně vstřícný a jeho rady mi ohromně pomohly při výběru pneumatik a volbě nastavení.“

 

Xsara – 30. vítězství

Šéf Kronosu Marc Van Dalen: Ještě jednou je třeba říci, že všechno u nás klapalo perfektně. Vývojový tým Citroën Sport nám umožnil optimální nastavení vozů, které je pro jejich řízení nejsnadnější a nejúčinnější. S pomocí BFGoodrich a Méteo France byl tým Kronos schopen dostat z obou Xsar to nejlepší. Radost nám udělala naše dvojka, Dani Sordo, ale také jsme hrdí na to, že Séb vyrovnal historický rekord v počtu vítězství ve WRC a že Xsara si připsala už 30. prvenství v podnicích mistrovství světa.

 

Xevi Pons tu neprožil nejšťastnější dny. Jeho cíl budeme muset přehodnotit. Všechno, čeho jsme v Německu dosáhli, je pro nás velkou motivací pro nadcházející podnik, Rallye Finsko.“

 

OMV ADAC Rallye Deutschland celkově:

1.         Loeb (Citroën Xsara WRC)                                        3:28:34,1

2.         Sordo (Citroën Xsara WRC)                                      +33,8

3.         Grönholm (Ford Focus RS WRC)                              +2:19,2

4.         Gardemeister (Citroën Xsara WRC)                           +2:33,8

5.         Stohl (Peugeot 307 WRC)                                          +4:25,9

6.         Signet (Škoda Fabia WRC)                                        +5:42,6

7.         Kopecký (Škoda Fabia WRC)                                   +5:45,8

8.         Atkinson (Subaru Impreza WRC)                               +7:25,0

9.         Hirvonen (Ford Focus RS WRC)                                +8:25,7

14.       Pons (Citroën Xsara WRC)                                        +22:09,6

16.       Meeke (Citroën C2 S 1600)                                       +25:266

20.       Pressac (Citroën C2 S 1600)                                      +26:59,1

22.       Prokop (Citroën C2 S 1600)                                      +28:35,5

23.       Burkart (Citroën C2 S 1600)                                      +30:49,4

42.       Kunze (Citroën Saxo VTS)                                         +56:18,2

 

 

Vedení v soutěži:
Sébastien Loeb (Citroën Xsara) – RZ 1 až RZ 19 (start - cíl)


Nejrychlejší časy v rychlostních zkouškách:

Sébastien Loeb (Citroën Xsara) – 6, Dani Sordo (Citroën Xsara) – 5
, Toni Gardemeister (Citroën Xsara) – 3, Marcus Grönholm (Ford Focus) – 2, Jan Kopecký (Škoda Fabia) – 2, Rolex Sky-Dweller Replica Mikko Hirvonen (Ford Focus) – 1.

Značky:
Citroën – 14
, Ford – 3, Škoda – 2.

Mistrovství světa FIA – pořadí pilotů: 1. Sébastien Loeb (F) 84, 2. Marcus Grönholm (FIN) 51, 3. Dani Sordo (E) 41, 4. Manfred Stohl (A) 24, 5. Mikko Hirvonen (FIN) 21, 6. Petter Solberg (N) 20 bod.

Mistrovství světa FIA – Pohár konstruktérů (po  9 z 16 podniků): 1. Citroën 114; 2. Ford 91; 3. Subaru 63; 4. OMV-Peugeot 41; 5. Škoda 22; 6. M-Sport Ford 20.

PR


 
 
Fotogalerie:   Historic Parade na Panzerplatte od Pavla a Tondy Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose