www.car.cz
 

Lackův MAN zatím na vrcholu Evropy. Po dvou závodech těsně druhý
     Pavel Jelínek


Tento víkend se na španělském okruhu v Barceloně představil již druhý závod FIA EuropeanTruck Racing Cup.  Ve třídě RACE TRUCK bohužel startoval jen Adam Lacko s vozem M.A.N.za Český Telecom Prima team. Další český trucker Frankie Vojtíšek opravuje zničený vůz Renault, z něhož zbylo po střetu se Švýcarem Seilerem v Assenu jen několik pomačkaných plechů. Podle prvních informací si oprava vyžádá 2 miliony korun.

Do závodu se přihlásilo ve třídě Race truck 29 vozů, první kvalifikaci jich absolvovalo 23.
Devatenáctiletý Adam Lacko si v první kvalifikaci počínal skvěle, když ji vyhrál. Jeho hlavní sok Lutz Bernau s M.A.N.em nedojel na roštu, archiv Byggyranakonec ani do cíle.  Pohárový závod zvládl Adam také a vyhrál jej před Egonem Allgauerem z Rakouska s MANem a Jose Rodriguezem, Portugalce rovněž na M.A.N., 9. byl Seiler, který v Assenu sestřelil Vojtíška.

Nedělní kvalifikaci zvládl nejlépe Angličan Oliver před Bernauem a Allgauerem, Adam Lacko byl čtvrtý. Až pátý projel cílem kvalifikace truck jiné značky než M.A.N., Vincent Crozier na Renaultu.

Angličan Stuart Oliver vyhrál druhý pohárový závod, před Egonem Allgauerem z Rakouska. Na třetím místě se umístil Lutz Bernau z Německa, všichni 3 na vozech M.A.N., jenž zatím dominují. Adam Lacko stejně jako v kvalifikaci dokončil pohárový závod na bramborovém stupínku. Růžky pomalu začíná vystrkovat Jochen Hahn z Německa s vozem Mercedes Benz, v pohárovém nedělním závodě dojel na 6. místě.

Adam Lacko je zatím v průběžném pořadí po dvou závodních víkendech na skvělém druhém místě, s dvoubodovým odstupem na Egona Allgauera.

Letošní sezóna Race Trucků přináší od prvních závodů bohaté jezdecké pole. My se můžeme těšit, že se s ním potkáme při závodech trucků v Mostě 29. Srpna.

Vláďa Rožánek, www.car.cz

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose