www.car.cz
 

Na Most o víkendu dýchla také nostalgie z bývalé NDR
     16.8.2006 08:05 - Vladimír Rožánek


Při mosteckém Race Car Weekendu byly opět vidět napínavé souboje zónového mistrovství MMČR na okruzích. Po mosteckém okruhu kroužily nejen cestovní vozy D4 a formule NF1400, ale tentokrát také ČP Škoda Octavia Cup a německý historicky zavánějící seriál Haigo, pro formulové a cestovní vozy z éry poháru míru a přátelství.

 

Při vytrvalostním závodě divize 4 pro cestovní vozy dominoval dlouhou dobu Mercedes CLK DTM s posádkou Charouz-Nimč-Janiš. Za nimi se velmi nadějně zpočátku držela dvojice Robert Šenkýř – Michal Dolák na BMW GTR V6, ovšem při souboji s Robertem Perglem, který jezdil na Ferrari 430 GT poškodili vůz. Michal pak ještě za údajné předjíždění pod žlutou vlajkou dostal průjezd boxy a konečnou znamenaly zastávky v boxech po kolizi s Ferrari, která zablokovala ABS a zasekla centrální matici levého zadního kola. V závodě dojela posádka Šenkýř-Dolák až devátá.

 

Nejlepší skončila v cíli vytrvalostního závodu nakonec posádka Bezák-Studenič s Porsche 911 GT3 Cup. Velmi pěkné druhé místo obsadil Renauer Motorsport, který jezdí letos FIA GT. Třetí Porsche v cíli znamenalo bronzovou medaili pro Konopku s Rosinou. Robert Pergl dokončil na 5. místě a nejlepší dvoulitr s Páralem a Maděryčem na Audi obsadil 6. místo. Tentokráte se v D4 sešla skvělá konkurence vozů Porsche, kterých přijelo 8 a Jan Vonka jel ještě sprint. Závod okořenilo mnoho rozbitých vozů a BMW GTR Marcela Kusína dopadlo zřejmě nejhůř a karoserii bude potřeba zřejmě vyměnit.

 

Sprint D4 znamenal vítězství Antonína Charouze s DTM, za ním velmi sympatickým výkonem ve střídavě deštivém závodě dojel Polák Maciej Stanco s Porsche 997 Cup a třetí místo obsadil jeho kolega Marcinkiewicz. Ferrari 360 Petra Vacíka dorazilo do cíle čtvrté, následoval Maděryč s Audi A4 a Robert Šenkýř na BMW GTR. Za ním dojely 3 vozy Porsche s piloty Vonkou, Konopkou a Lukasem z Polska.

 

Pěkně proháněl konkurenci na vodě také další z Poláků Kotarba, ale jeho Seat Leon Supercopa nakonec dokončil až čtrnáctý. Nedařilo se však vítězi z vytrvalostního závodu a Bezák skončil s Porsche až sedmnáctý, hned za Machánkem. Ve sprintu nestartoval Pergl s Ferrari, Nimč s Mercedesem také dlouho nekroužil a špatně dopadl tým K+K racing, když nedokončil ani jeden vůz. Veselo však nebylo ani v Internet Expres Prima teamu Šedivý a Urban také cíl neviděli a Forman s Audi dojel patnáctý.

 

Národním formulím v divizi 3 kraloval Igor Lešínský na Van Diemen v obou závodech. Objevil se i Václav Glogar s formulí Koenig a za ASK formule Havířov startoval David Moravec na VZ91. Nedařilo se Palmimu, který první závod nedokončil a v druhém obsadil až 5. místo. Třetí a druhé místo patřilo nadějnému Michalu Procházkovi na Deltě IV.

 

Závodům historických cestovních vozů dominovalo po oba dny BMW 2500 Michaela Mayera a formulové vozy s velice pestrým polem opanoval Němec Nils Holge Wilms na konstrukci MB 90 s šetnáctistovkovým motorem.

 

Čtvrté a sedmé místo předvedl Adam Klus s Avií 1600 a starý známý z Interserie – Němec Tanzmann dojel jednou čtvrtý s Estonií 25. K vidění v tomto velmi kvalitním poli historických monopostů byly však i vozy Mega, MT77, Rizza, nebo Scarab. K vidění byl i ČP Škoda Octávia Cup, kterému vládl Janák, ale o napínavé souboje nebyla nouze.

 

Výsledky RACE CAR WEEKENDU v Mostě

 

D4 vytrvalostní:

 

Bezák/Studenič - Porsche 911 GT3 CUP

Knauss/Jurasz/Schunk – Porsche GT3 RS

Konopka/Rosina – Porsche 911 GT3

Machánek/Bárta – Porsche 911 GT3

Pergl/Vassiliev – Ferrari 430 GT

Páral-Maděryč – Audi A4 ST

 

D4 sprint

 

Charouz – Mercedes Benz CLK DTM

Stanco – Porsche 997 Cup

Marcinkiewicz – Porsche 911 GT3 Cup

Vacík – Ferrari 360 MenX

Maděryč – Audi A4 ST

Šenkýř – BMW GTR V6

Vonka – Porsche 996

Konopka – Porsche 911 GT3

 

Divize 3

 

1. závod

 

Igor Lešínský – Van Diemen NF1400

Adam Kout – Fiks 03

Michal Procházka – Delta IV

 

2. závod

 

Igor Lešínský – Van Diemen NF1400

Michal Procházka – Delta IV

Ondřej Loukota – VD 1400

 

Haigo Historic Touring Cars

 

1. závod

 

Michael Meyer - BMW 2500
Thomas Oeller - BMW 2300               
Haiko Winkler – Ford Siera


2. závod

Michael Meyer - BMW 2500             
Alexander  Fuerstenberg – BMW 2500  
Haiko Winkler – Ford Siera

 

Haigo Formula

 

Nils-Holge Wilms - MB 90
Bernd Weber - MT 77 1600           
Patrick Sherrington - Scarab 1300        

 

2. závod 
Nils-Holge Wilms - MB 90
Anres Serrano - Mega 1300      
Patrick Sherrington - Scarab 1300        

 

Již za čtrnáct dní nás nenechá chladnými víkend plný trucků při MATADOR Truck Prix zde v Mostě, který hostí též prototypy ze Sports Car Challenge.

 

Vláďa Rožánek


 
 
Fotogalerie:   Race Car Challenge Most - HAIGO - M. Jenčík

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose