www.car.cz
 

Velký závodní víkend v Mostě Matějovskému okořenila i velká smůla
     16.8.2006 18:17 - tisková zpráva


V závodnickém životě hrají velkou roli také náhody, štěstí a někdy i smůla. Její kumulovanou porci zažil INTERNET EXPRES Prima Team v Mostě při Race Car Challenge 2006.

Technické problémy a kolize způsobily, že původně očekávaný bodový zisk v pokračování okruhového šampionátu Divize 4 cestovních vozů byl nakonec podstatně nižší. Už v kvalifikacích došlo k prvnímu problému, když Michal Matějovský s Alfou Romeo 147 GTA Cup s číslem 42 byl při tréninku na tříhodinovku nemilosrdně smeten z trati jedním ze soupeřů.

Pomuchlaná Alfa s utrženými dveřmi a poškozeným zavěšením zůstala vedle dráhy a do boxů se dostala až na odtahové plošině. Znamenalo to start až ze samého konce roštu. Mirek Forman a Juraj Šedivý na AUDSI A4 ST vyjeli na startu šestnácté místo a další Alfa 147 s číslem 43 pro posádku Urban, Lepka, Forman, Šedivý dosáhla devatenácté pozice.

Samotná tříhodinová vytrvalostní bitva potom v sobotu odpoledne byla hodně náročná především pro skutečně silně naplněné startovní pole. Mostecký podnik se započítával i do hodnocení polského šampionátu a také okruhového mistrovství Zóny střední Evropy a na startu bylo přes padesát vozů!

Technická smůla pak zaúřadovala hned v patnáctém kole, kdy se rozsypala ložiska na diferenciálu žluto-stříbrného vozu AUDI a Mirek Forman s Jurajem Šedivým byli mimo hru. Dál ovšem vypomáhali při střídání na Alfě 147 se startovním číslem 43 a spolu se Standou Lepkou a Janem Urbanem ji nakonec dovedli do cíle na čtvrtém místě ve třídě dvoulitrů. Druhá Alfa s číslem 42, kterou řídili Jirka Nykodým a Michal Matějovský, vypadla ze hry několik minut před cílem, ale přesto byla klasifikována pátá ve své objemové třídě do 2000 ccm.

Neděle se nesla ve znamení sprintu, který značně zkomplikoval náhlý déšť. Hned ve druhém kole skončil ve veliké skrumáži Jan Urban, kterého soupeři nemilosrdně vyšachovali hned několika ranami. Juraj Šedivý, který startoval na Alfě 156 S2000, musel odstoupit zase kvůli prasklé poloose. Závod byl zastaven a necelá padesátka jeho zbylých účastníků dostala čas na přezutí na mokro.

Po restartu hned v prvním kole v nájezdu do šikany dostal ránu Mirek Forman na AUDI a ta ho otočila zcela mimo směr, do cíle nakonec ale doslova doletěl na třetím místě ve třídě do dvoulitrů. Pro úplnost ještě dodejme, že zbylý zástupce žluté stáje v poli, Jirka Nykodým, dovedl Alfu 147 s číslem 42 ve stejné objemové třídě do cíle na desátém místě.

"Víc smůly najednou už nás snad ani potkat nemohlo," konstatoval technický manažer Roman Seidl, když sepisoval škody. "Výsledkem je jen hodně hubený bodový zisk a plno dřiny mechaniků, které teď čeká mnoho těžkých dní. Jediné, v co se dá doufat je, že jsme si tak vybrali všechnu smůlu najednou a ve zbývajících mistrovských podnicích sezóny už to bude jenom lepší," dodal. 

Oficiální týmové stránky : http://www.csms.cz/2006

PR


 
 
Fotogalerie:   Race Car Challenge Most - MMČR D4 - M. Jenčík

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose