www.car.cz
 

Vítězství Michala Matějovského v Superpole OCupu a nakonec jen jeden bod
     16.8.2006 19:35 - tisková zpráva


Na začátku víkendu všechno vypadalo nadmíru optimisticky. Michal Matějovský dokonce vyhrál Superpole! Loňského absolutního vítěze Janáka pokořil o jedenáct setin sekundy a vybojoval Pole Position na roštu pro první nedělní závod.

Adam Lacko startoval osmý a Jiří Jupa dvanáctý. V neděli dopoledne se jezdci připravili ke startu, ale Michal ještě před zhasnutím červené s autem trošku pohnul a tak jej brzy po zahájení závodu čekal trest průjezdem boxy. V nich ale na okamžik překročil nejvyšší povolenou rychlost a nemilosrdné vedení závodu jej vyzvalo, aby si trest zopakoval. Než podruhé projel boxovou komunikací, propadl se na samý konec startovního pole a čekala ho těžká bitva o každé místo.

V devátém kole se Jirka Jupa stal obětí nevybíravého manévru jednoho ze soupeřů v šikaně na konci mostecké cílové rovinky a s poškozeným zavěšením kola zůstal bezmocně stát napříč dráhou. Adamovi se zatím dařilo postupovat vpřed a propracoval se až na třetí místo. Ve smolném třináctém kole v nájezdu na cílovou rovinku mu ale náhle praskla poloosa a auto přestalo být ovladatelné.

Připletl se tak nechtěně do cesty Gottwaldovi, který jej otočil a pro Adama šlo o velice nepříjemný moment, kdy chvíli nebylo jasné, jak a zda se vůbec auto zastaví, nemluvě o tom, že jej míjely další a další vozy soupeřů. Tím pádem byl ze hry venku i on a čest žlutých barev hájil jen Michal, který postupoval pořád dopředu. Času už ale nezbývalo mnoho a tak šachovnicovou vlajku viděl na dvanácté pozici.

Mechanici odvedli během polední pauzy obrovský kus práce a všechny tři vozy mohly zase nastoupit do odpoledního závodu, i když startovní pozice rozhodně nenabízely žádnou možnost přehnaného optimismu. Přesto se všichni tři piloti pustili do boje s plným nasazením a postupně se startovním polem probíjeli vpřed přes pomalejší soupeře. Jenže pak přišlo deváté kolo a v něm, jakoby naschvál, Lacko i Jupa museli nezávisle na sobě odstoupit s prázdnými pneumatikami!

Po dlouhém zkoumání bylo zjištěno, že na vině byly podle všeho poškozené ventilky. A protože Paní Smůla byla podle všeho při chuti a své oběti měla ten den už jasně vybrané, závod nakonec nedokončil ani Michal Matějovský. Ten se mezitím zdárně probojoval z 12. startovní pozice až na 3.místo a těsně sledoval finského soutěžáka Paasonena. Ten sice od začátku vedl, ale postupně mu přestávalo fungovat auto a Michal tedy čekal, až přijde správný moment k předjetí. Paasonen ale ve třináctém kole ztratil vládu nad vozem definitivně, narazil do Michalovi octavie a to znamenalo konec závodu pro oba.

Bilance víkendu pro INTERNET EXPRES Prima Team v rámci poháru octavií tedy představuje jediný bod, který získal Michal za dvanácté místo v první jízdě. To jej posunulo na druhé místo v průběžném bodování a je těsně, se ztrátou sedmi bodů, za vedoucím Jiřím Janákem (119 b). Adam je devátý a Jirka Jupa jedenáctý.

"Byl to určitě nejčernější ze závodních víkendů, jaký jsem kdy zažil." řekl po závodech generální manažer týmu Stanislav Matějovský. "Finálový podnik Česká pojišťovna - Škoda Octavia Cupu se jede za dva týdny opět v Mostě při víkendu trucků a je jisté, že to pro piloty našich žlutých octavií bude velká příležitost k satisfakci za poslední tři smolné dny."

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Představení CHEVROLETu pro WTCC 15.8.06 v Třebíči od Jirky Navrkala

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose