www.car.cz
 

Jan Kopecký ve Finsku vybojoval solidní osmé místo a další bod !
     20.8.2006 22:41 - tisková zpráva


FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP
Rally Finland, Finsko
Neděle, 20.srpna 2006

Výborného výsledku ve Finské rally dosáhla posádka Jan Kopecký-Filip Schovánek s vozem Škoda Fabia WRC v barvách Czech Rally Teamu Škoda-Kopecký. Jan Kopecký vyrovnaným výkonem během všech tří etap vybojoval jeden bod do hodnocení jezdců seriálu Mistrovství světa v rally.

Finská rally je pověstná svými horizonty a tradičně zde dominují jezdci z Finska, Norska a Švédska. Jan Kopecký se poprvé ve své kariéře vydal na trať Finské rally s vozem specifikace WRC a vedle bohatých zkušeností a poznatků z rychlostních zkoušek Finské rally si odváží jeden velmi cenný světový bod.

Soutěží ve Finsku končí velmi náročný program Czech Rally Teamu Škoda-Kopecký, který byl zahájen testováním ve Francii, pokračoval Německou rally a hned následující víkend i Finskou rally. Další program Czech Rally Teamu Škoda-Kopecký pokračuje v polovině října účastí na soutěži zařazené do Mistrovství světa v rally v Turecku.

Z Německé rally si posádka Jan Kopecký-Filip Schovánek odvezla dva světové body a především dvě fantastická vítězství v rychlostních testech, doplněná dvěma třetími místy. Dva „německé“ body doplnila posádka Czech Rally Teamu Škoda-Kopecký jedním bodem právě ve Finsku.

S dosahovanými časy i výsledkem jsem spokojen. Vůz Škoda Fabia WRC neměl během celé Finské rally technické problémy a spolehlivost vozu zajistila i pečlivá příprava techniků a mechaniků před soutěží i během ní. Kvalitních výsledků v Německu a ve Finsku jsem mohl dosáhnout pouze díky vynikající práci všech členů týmu a našich reklamních partnerů. Za skvěle odvedenou práci a cennou podporu si všichni zaslouží velké poděkování,“ řekl v cíli Finské rally Jan Kopecký.

Finská rally je naprosto odlišná od soutěže v Německu. Pochopitelně přistupujeme jiným způsobem i naším rozpisem k oběma soutěžím. Ve Finsku jsme si poznamenali mnoho informací i během soutěžní jízdy po rychlostních zkouškách. Naše zkušenosti bychom rádi využili v našich dalších startech, neboť bez dostatečných zkušeností nelze ve Finsku očekávat jízdu na úrovni domácích pilotů,“ doplnil spolujezdec Filip Schovánek.

Já jsem s výsledkem Finské rally pochopitelně spokojen. Honza s Filipem dnes odvedli vynikající práci a všechny rychlostní zkoušky absolvovali velmi chytře. Dnes nemohli dva body získat, ale mohli jeden velmi cenný bod ztratit. Rychlostní testy zvládli svižným tempem a nespoléhali se pouze na udržení výsledku, jelikož v tu chvíli přicházejí nejčastěji jezdecké chyby.

Nastolené tempo bylo dobré a především nám zajistilo kýžený výsledek. Všem, kteří se podíleli na našem úspěchu v Německu a ve Finsku, včetně členů posádky, bych velmi rád poděkoval. Zvláštní poděkování patří našim partnerům a především společnosti Škoda Auto a.s., jelikož bez podpory našich partnerů bychom takto náročný program rozhodně absolvovat nemohli,“ sdělil vedoucí týmu Josef Kopecký.


Umístění posádky Jan Kopecký-Filip Schovánek v nedělní etapě:

RZ18 (  7.80 km) – 12.místo (+0:16.3 s)
RZ19 (22.31 km) – 12.místo (+0:39.8 s)
RZ20 (  7.80 km) – 13.místo (+0:10.7 s)
RZ21 (22.31 km) – 11.místo (+0:25.7 s)


Průběžné pořadí ve Finské rally:

 1. GRÖNHOLM M. / RAUTIAINEN T. FORD Focus RS WRC 06 
 2. LOEB S. / ELENA D. CITROËN Xsara WRC +1:06.7
 3. HIRVONEN M. / LEHTINEN J. FORD Focus RS WRC 06 +1:34.5
 4. SOLBERG H. / MENKERUD C. PEUGEOT 307 WRC +3:57.8
 5. GALLI G. / BERNACCHINI G. PEUGEOT 307 WRC +5:39.9
 6. TUOHINO J. / MARKKULA M. CITROËN Xsara WRC +6:05.0
 8. KOPECKÝ JAN / SCHOVÁNEK FILIP Škoda Fabia WRC +10:15.0


Oficiální týmové stránky : www.CzechRallyTeam.com


PR


 
 
Fotogalerie:   Rallyesprint Harrach, foto Jiří Dokulil

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose