www.car.cz
 

Janák už opět na čele OCupu. I po deštivé sobotě
     26.8.2006 22:08 - tisková zpráva


Sobotní kvalifikace ovlivnil déšť

 

Kvalifikační sobota v rámci mostecké Matador Czech Truck Prix dopadla nejlépe opět pro Jiřího Janáka. Na startovní rošt si za něj podle výsledků odpolední jízdy Superpole stoupnou druhý Jiří Navrátil, třetí Václav Brejla a čtvrtý Erik Janiš.

 

Vše začalo ranním volným tréninkem, který se jel ještě na suchu. Vyhrál jej s přehledem právě Janák, který se jako jediný dostal s časem pod hranici jedné minuty a 55 sekund. Oficiální kvalifikace začala také na suchu a Janák velice podobným časem opět vyhrál, když za sebou nechal Matějovského, Marhoula, Erika Janiše, Dostála, Brejlu a Navrátila. Do první desítky se vešli ještě Gottwald a Paasonen z Bohemia Racing Teamu a desátý Jupa. A tak vyjmenovaní jezdci odpoledne dostali ještě jednu šanci.

 

Už konec kvalifikace se ale jel za silného deště. Ten nějakou dobu trval a vozy vyjíždějící do Superpole startovaly na mokrém obutí. Sice už nepršelo, ale na trati bylo poměrně dost vody. To vytrestalo jako prvního Paasonena, který předvedl ukázkové hodiny v esíčku pod obloukem Matadoru a jeho čas přes dvě minuty a dvacet sekund jej odsunul na poslední místo. Mimo trať se na chviličku dostal i Matějovský, takže skončil na sedmém místě. Každý další jezdec ale víc a víc vyjížděl vodu ze stopy, takže Janák, který startoval jako desátý, podle očekávání zajel opět nejlepší čas. Sice v hodnotě přes dvě minuty a pět sekund, ale na Pole Position to bohatě vystačilo.

 

S technickou smůlou se během soboty začal potýkat Jarek Janiš, který se v kvalifikacích pohyboval okolo desátého místa. Motor začal najednou vypovídat poslušnost a tak nad jeho nedělním startem visí velký otazník. Každopádně do prvního nedělního závodu jezdci vyrazí dopoledne v 10 hodin a 25 minut. Odpolední druhý boj začne ve 14,20.

(26.8. 2006)

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Letní Most 2006 z archivu pořadatelů závodu

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose