www.car.cz
 

Vozy A1 GP řvaly přímo v ulicích Manchesteru
     28.8.2006 18:34 - tisková zpráva


ŘEV A1GP AUT SE OZÝVAL ULICEMI MĚSTA

Okolo 25 000 lidí se dnes odpoledne v ulicích Manchesteru dívali na to jak šest A1GP aut řádí městským centrem, dosahující rychlosti až 70 mph.

A1 týmy Austrálie, Číny, Velké Británie, Irska, Libanonu a Malajsie oslnily obecenstvo na 1.5km dlouhé trati, postavené zvlášť jako součást Sky Festivalu, propagující živé vysílání celé 2006/07 sezony A1GP na Sky Sports ve Velké Británii. Kalendář 13 A1GP závodů bude vysílán ve 100 zemích po celém světě přes síť více než 40 televizních partnerů.

Hodinová demonstrace, zpestření třídenního Sky Festivalu byla zahájena britskou modelkou Lady Isabellou Hervey, která mávnutím vlajky odstartovala závod. Toto bylo poprvé kdy závodní auta A1GP jela od uzavření první sezony v Šanghaji v dubnu letošního roku.

Ještě  před promenádou si Lady Isabella ušpinila ruce a to během simulovaného pit stopu, kde vyměnila kola na opravdovém A1GP závodním voze. Olympijský sportovec Ewan Thomas si také vyzkoušel výměnu pneumatik v sobotu odpoledne, ale byli to dva domácí fešáci, kteří dosáhli nejrychlejšího času, když vyměnili kolo za 12.78 sekund.

Přes 200,000 lidí se přišlo podívat na Sky Festival, který zahrnoval i ukázku opravdového paddocku. Jednotlivci se mohli seznámit s A1GP světovým šampionátem národů tím, že si vyzkoušeli vyměnit pneumatiky, obléknout závodní kombinézu, sednout si do závodního vozu a prohlédnout si trofej A1GP světového poháru národů, která byla umístěna v pohárové síni v městské radnici.

Zatímco týmy A1 se připravují na testování v Silverston, které proběhne na konci tohoto měsíce a začátek závodní sezony 2006/07 v Zandvoortu v Holandsku 1. října, fanoušci si počkají o něco déle než zase uvidí auta v akci na britské půdě. A1GP světový pohár národů se vrátí do historického Brands Hatch až 29. dubna 2007 na finále sezony.

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   Barum Rally 2006 od Jirky Navrkala

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose