www.car.cz
 

Alhambra dovezla Michala Prokopa k druhému titulu mistra světa
     31.8.2006 23:46 - tisková zpráva


TRIUMF NA NOVÉM ZÉLANDU

SEAT Alhambra dovezl Michala Prokopa k druhému titulu mistra světa!

 

Český biker Michal Prokop, dlouhodobě podporovaný značkou SEAT, se dnes stal mistrem světa ve foucrossu horských kol. Na šampionátu na Novém Zélandu ve finále porazil všechny tři soupeře a navázal na svůj triumf z roku 2003.  „Michalovi k tomuto triumfu srdečně blahopřejeme,“ říká Filip Stoulil, marketingový manažer značky SEAT.

 

„Jsme šťastní, že naše dlouholeté partnerství a přátelství bylo korunováno tímto skvělým výsledkem!“ Pětadvacetiletý Prokop byl nejrychlejší už ve středeční kvalifikaci. Sítem vyřazovacích bojů se prokousal z osmifinále až do finále a v něm nenašel přemožitele. Potvrdil tak pozici nejlepšího závodníka současnosti, vyhrál totiž čtyři z pěti letošních závodů Světového poháru a už má jisté vítězství v celém seriálu.

 

SEAT podporuje Michala Prokopa od roku 2004. Díky této spolupráci jezdí Michal na závody pohodlně ve velkém MPV SEAT Alhambra. „ Po Evropě každoročně najezdím nějakých čtyřicet, padesát tisíc kilometrů, a to už je docela náročné,“ říká Prokop. Alhambra je pro něj více než potřebný dar: „Srovnám do ní v pohodě kola i veškerý materiál. Mám rád dynamiku stočyřicetikoňového  turbodieselu s malou spotřebou,“ chválí plnohodnotného člena svého týmu. 

 

Řidičský průkaz si mistr světa ve fourcrossu udělal hned v osmnácti letech. Vystřídal dva různé vozy a nyní brázdí silnice v modelech SEAT. „Vyhovují mému naturelu, jsou dynamické a sportovní,“ říká Michal Prokop na adresu španělských automobilů. „Zapůjčená Alhambra 2,0 TDI se sto čtyřiceti koníčkama pod kapotou je fakt závoďák. Navíc se toho do Alhambry vejde opravdu hodně. Nikde to neříkejte, ale jednou jsem v ní vezl asi dvanáct lidí, když jsme se přemísťovali z párty,“ přiznává sympatický biker.

 

Michal Prokop
Datum a místo narození:   1. dubna 1981, Praha
Klubová příslušnost:           Author Praha (od 2003)

Automobil:           SEAT Alhambra 2,0 TDI Stylance           
Největší úspěchy:         MTB - MS 2003 (Lugano) a 2006 (Rotorua) - mistr světa; MS 2004 (Les Gets) - bronz; ME 2003 (Štýrský Hradec) a 2004 (Walbrzych) - mistr Evropy; celkový vítěz SP 2004 a 2006; celkový vítěz série King of the Mountain 2005 (fourcross); BMX - MS 2003 (Perth) - stříbro; MS 2002 (Paulinia) - bronz; ME 2004 (Klatovy) - mistr Evropy (Elite Cruiser); seriál ME 2004 - stříbro (Elite 20")

 


Fourcross, to je

·         Raketový start

·         Čtyři jezdci loket na loket

·         Obří skoky, drsné pády

·         Motokros na kolech!

 

Více o vozech SEAT: www.seat.cz

Více o Michalu Prokopovi: www.prokoprider.net

 

 

 

 

Světový šampionát cestovních vozů WTCC je po seriálu F1 a rallyovém mistrovství WRC nejdůležitější motoristickou sportovní disciplínou. V jeho letošním ročníku si tým SEAT Sport se speciálně upravenými vozy SEAT León vede velmi dobře a pravidelně obsazuje přední pozice. Po úspěšné účasti v mexické Pueble je nyní v čele šampionátu ve značkách i jezdcích.

 

Sedmý podnik letošního ročníku desetidílného seriálu šampionátu cestovních vozů WTCC se pojede ve dnech 2. a 3. září na Masarykově okruhu v Brně.

 

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Barumka 2006, foto Ivo Nesrovnal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose