www.car.cz
 

BMW1 v Brně opravdu jede !! První řada pro Honzíka jr. a Firlu
     2.9.2006 20:13 - tisková zpráva


Po tříměsíční pauze se vozy BMW 130i Challenge vrátily zpět na trať. Čtrnáct vozů se o tomto víkendu bude prohánět ve společnosti FIA World Touring Car Championship po Brněnském automotodromu. Přibylo celkem 8.nových jezdců.

Belgičané David Sterckx a Armand Fumal. Sterckx je rallyový mistr Belgie svozem Mitsubishi ve skupině N. Svozem Lister Storm absolvoval 24. hodinový závod ve Spa a španělské mistrovství formule Nissan. Fumal je teprve na začátku své kariéry. Účastní se především vytrvalostních závodů jako je Proximus 24 hodin Spa, Euphony 24 hodin Zolder a další.

 Ruský jezdec Vadim Kuzminykh dosahoval nejlepších výsledků vzávodech na zamrzlých jezerech a účastnil se také finského šampionátu vrally. Po skončení zjednoho nejdéle trvajících značkových pohárů si „Bavoráky“ přijeli vyzkoušet Petr Fulín, Filip Albrecht, Roman Knedlhans a podruhé Michal Matějovský.

Nezvykle pro BMW 1 Challenge slunečný volný trénink, ve kterém si jezdci po dlouhých prázdninách ohmatali techniku, si celkem suverénně vedl Lumír Firla, když porazil vedoucího muže průběžného pořadí Jaroslava Honzíka jr. o více než jednu vteřinu. Firla už vpředchozím závodě dokazoval své kvality. Při FIA GT obsadil 3. respektive 2. pozici. Horkou chvilku si prožil další znováčků Vladimír Hladík, kterému se při jízdě zvedla kapota. První pětici obsadili všichni stálí jezdci.

 

První řada prvního závodu pro Honzíka jr. a Firlu
I vprvním měřeném tréninku přivítalo účastníky letní počasí. Rozpálená trať nejlépe sedla Jaroslavu Honzíkovi jr, který odstartuje do prvního závodu zpole position
. Vprvní řadě bude společněs Lumírem Firlou, jenž za Jardou zaostal pouhé čtyři desetinky.

„Jede se mi opravdu výborně! Vůz je správně nastaven a vše funguje jak má!“ dodává šťastný vítěz. A co na to Firla? „S časem jsem spokojen. Do druhého měřené tréninku ještě zkusíme pohnout snastavením vozu a doufám že to nezkazíme.“ Druhou řadu obsadili mladíci Matějovský sKusým jr.

Nejlepším znových jezdců je Belgičan Armand Fumal „Mou nevýhodou je neznámost zdejší tratě, stále si ještě na ní zvykám. Zdá se mi, že podvozek je až příliš měkký. Jinak je to dobrý vůz.“ Neznámost zdejší tratě trápí ale i ostatní cizí účastníky. „Zvykám si na vůz i na trať. Budeme dělat ještě nějaké změny vnastavení vozu, abych se posunul ještě výše, bude to poslední příprava před závodem“ říká ruský jezdec Vadim Kuzminykh.

PR


 
 
Fotogalerie:   Martin Rada na Barum Rally 2006 od Jirky Navrkala

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose