www.car.cz
 

GTP Weekend na mosteckém autodromu s menší účastí, ale naplno
     4.9.2006 10:34 - tisková zpráva


Na polygonu se kontrolovaly tachometry

 

Německý Motorsport Club Stuttgart uspořádal na Autodromu Most o uplynulém víkendu tradiční setkání pod názvem GT Porsche Weekend. Akce, která je určena především hobby jezdcům, se úspěšně účastnili také čeští piloti. Malou účast formulí v AvD Interserii vyvážilo bohaté startovní pole Trabant Lada Racing Cupu  a také populárního Divinol Tourenwagen Cupu.

 

Akce navzdory svému názvu netrvala po celé tři dny. V pátek se jely hlavně měřené tréninky a v sobotu závody. Neděle byla vyhrazena už víceméně jenom testování.  Kromě zmíněných kategorií se objevily také  starší stroje z FHR Paragon Cupu a některé další série. Dva závody  Divinol Tourenwagen Cupu se jako obvykle nejely na pevně daný počet kol, nýbrž na půl hodiny.

 

Vědět v nich o sobě dal domácí Martin Zajíček, který se svou upravenou Škodou Octavia dvakrát s přehledem vyhrál kubaturu do dvou litrů. Bezkonkurenčním vítězem se ale stal Robert Wallenborn, jehož Porsche 996 GT2 budilo respekt už jen zvukem dvojitého turba, nemluvě o naprosto nepřekonatelných časech. AvD Interserie Sprint Challenge byla zase jednoznačnou záležitostí jediného jezdce.

 

Peter Milavec, který je mimochodem držitelem mosteckého traťového rekordu v novém profilu s Carecovou šikanou, s F 3000 Lola s motorem Ford Cosworth  z F1 už v prvním kole nadělil svým dvanácti soupeřům hned několik set metrů. Jeho dvojí vítězství nebylo ničím překvapivým a snad jen pro zajímavost stojí za zmínku, že v obou jízdách stroj podle všeho šetřil, když nejlepší časy na kolo zůstávaly tři až čtyři sekundy nad dosaženým rekordem mostecké trati.

 

Nostalgicky příjemná podívaná byla na Lady, trabanty i staré škodovky 130 RS, kterých se při dvou závodech ADMV GTÜ TLRC na startovním roštu sešlo na tři desítky. GTP Weekend se každopádně  obešel bez problémů a přímo do paddocku jej přišlo sledovat několik stovek návštěvníků.

 

Stejně tak hned na tři stovky lidí využily nedělní nabídku Polygonu Most, kde probíhala kontrola tachometrů. Akci pořádalo Statutární město Most spolu s Městskou policií Most a Policií ČR, okresního ředitelství v Mostě.

 

Systém měření byl celkem jednoduchý. Na dvou prvních modulech v areálu cvičiště se měřilo pásmo 30 a 50 km/h a na rovné dlouhé komunikaci podél hrany diváckého svahu mimo areál polygonu se měřila devadesátka. Řidič vždy ihned dostal informaci kolik mu naměřil radar a mnozí možnosti kontroly využili hned několikrát za sebou.  

 

Velký zájem byl opět o krátké ukázkové kurzy bezpečné jízdy, ve kterých měli řidiči možnost vyzkoušet si dva nejatraktivnější výcvikové moduly. „Skoro nás překvapilo kolik lidí se hned po ránu přijelo na ukázkové kurzy přihlásit,“ přiznal ředitel Polygonu Most Luděk Diviš.

 

A tak jsme operativně snížili cenu  z původně plánovaných tří na dvě stě korun. Šlo nám hlavně o to, aby se zaplatily náklady, což je při tak vysokém počtu zájemců zajištěno.“

 

Kontroly tachometrů budou pokračovat ještě i první školní den. V pondělí 4. září mohou zájemci přijet na Polygon Most v době od 14 do 17 hodin.

 

(3.9. 2006)


 
 
Fotogalerie:   Dvoutaktní síla z Mostu - M. Jenčík

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose