www.car.cz
 

Smolný víkend královéhradeckého týmu na holandském Assenu. Nikdo nebodoval...
     4.9.2006 17:48 - tisková zpráva


 Smolný víkend zažil královéhradecký tým Intermoto Czech Klaffi na holandském okruhu Van Drenthe v Assenu. Deštivý závod třídy supersport ani jeden z jezdců týmu nedokončil. Patrik Vostárek po těžkém, pátečním pádu dojel v závodě Superstock 600 až na 28. místě.

 

Devátý závod letošního mistrovství světa supersport znamenal pro tým Intermoto Czech Klaffi další dávku smůly, která jediný český tým v tomto světovém šampionátu provází již od domácího podniku v Brně. Přitom od samého začátku holandského víkendu bylo vidět, že úspěch v podobě bodované pozice je nadosah.

 

Především Mathieu Lagrive prokazoval stabilní výkony v trénincích a kvalifikacích, které se narozdíl od nedělního warm-upu a závodu konaly na suchém asfaltu. Ovšem nedělní déšť ukázal sílu jezdce české formace. Mathieu pátým místem v zahřívacím tréninku potvrdil nejen své, ale i týmové ambice. V samotném závodě se pak francouzský jezdec postupně propracovával kupředu, až se dostal na deváté místo. Bohužel z nadějné pozice před polovinou závodu havaroval a závod tak nedokončil.

 

William de Angelis také zaznamenal v deštivém závodě postup startovním polem. Oproti kvalifikační pozici se jezdec ze San Marina dokázal posunout o deset míst kupředu, nicméně i pro něho skončil závod předčasně, a to v souboji o bodované pozice. Závod byl přerušen po havárii Francouze Tiberia a Španěla Duterneho. Po restartu před jezdcem Intermota havaroval Kanaďan Peris. Willy ve snaze vyhnout se soupeři a nezranit ho, musel vyjet do trávy, která byla vinou deště velmi rozbahněná. Po návratu na dráhu nebylo možné na motocyklu s obalenými koly od bláta pokračovat. William de Angelis tak stejně jako jeho týmový kolega cíl závodu neviděl.

 

Patrik Vostárek hájí barvy týmu Intermoto Czech Klaffi v evropském šampionátu třídy Superstock 600. V páteční kvalifikaci na závod této třídy měl mladý jezdec v jedné z rychlých zatáček velmi těžký pád, při kterém nejenže zničil svůj motocykl, ale také si velmi bolestivě pohmoždil prakticky celé tělo, včetně obličeje, na kterém zůstaly následky havárie vidět v podobě silné podlitiny pravého oka.

 

I přes doporučení lékařů neabsolvovat závod, nastoupil Patrik Vostárek do nedělního klání, ve kterém tak bylo jediným cílem dokončit celý závod a nashromáždit tak  další cenný zkušenosti. To se nakonec také podařilo, když náš závodník projel cílem na 28. pozici.

 

Josef Kubíček - manažer týmu

Opět se nám potvrdilo, že Matt na první desítku zcela jistě má, stejně jako Willy na první patnáctku. Od dobrého závodu v italském Misanu nás ovšem provází smůla. Nechci o ní raději hovořit, ale doufám, že se nám jí podaří konečně prolomit. Mathieu se v závodě cítil dobře, věřil v top ten. Dostal se na devátou pozici, ale samozřejmě chtěl jít výše. Při ataku Švéda Stigefelta bohužel havaroval.

 

Willy se také blížil k bodované patnáctce. Pak před ním padl Peris a on musel do trávy, kde se mu kola nabalila blátem. Motocykl se stal těžko ovladatelným, a tak se Willy po několika smycích rozhodl závod ukončit. Patrik Vostárek se po těžkém pádu v páteční kvalifikaci rozhodl do nedělního závodu nastoupit. S bolestí bojoval celý závod, a i proto je obdivuhodné, že ho dokázal celý absolvovat.

 

Chceme všem našim partnerům dokázat, že do první desítky patříme, ale chybí nám to pověstné sportovní štěstíčko. Další šanci budeme mít již tento víkend na německém Lausitzringu. Doufáme, že se nám konečně podaří získat nějaký bodovaný výsledek.

 

 

PR


 
 
Fotogalerie:   GP Porsche Weekend - Divinol Cup - Most - M. Jenčík

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose