www.car.cz
 

Ondřej Ježek dokončil závod ME Superstock 600 v Assenu na dvanáctém místě
     4.9.2006 17:59 - tisková zpráva


Ondřej Ježek dokončil závod Mistrovství Evropy Superstock 600 na holandském okruhu v Assenu na dvanáctém místě a získal tak další body do celkového pořadí evropského šampionátu.

Okruh Van Drenthe v holandském Assenu byl svědkem již sedmého závodu evropského šampionátu třídy Superstock 600, kterého permanentním účastníkem je i tým Gold Fren Team Erinac a jeho jezdec Ondřej Ježek. Ten prožil na západě Evropy velmi náročný víkend, jenž pro něj začal pátečním volným tréninkem a poté i první kvalifikací, která v sobotu pokračovala svou druhou částí. Samotný závod byl poté netradičně až v neděli, kdy z důvodu několikrát přerušeného programu startovali mladí jezdci až v pozdním odpoledni.


V kvalifikacích bojoval český jezdec nejen s nastavením své Kawasaki ZX-6RR, ale i s náročným okruhem, jenž byl před letošním rokem opět výrazně pozměněn. Tvrdost okruhu si Ondra vyzkoušel i dvěma kvalifikačními haváriemi, po kterých pro něj vždy předčasně kvalifikace skončila. I proto se na start závodu postavil do čtvrté řady, kterou si zajistil šestnáctým místem v bezmála čtyřicetičlenném startovním poli. Do nedělního závodu tedy Ondra nastupoval s jasným cílem zisku dalších bodů do celkové klasifikace letošního šampionátu.

Po zdařilém startu se jezdec Gold Fren Teamu Erinac propracoval dokonce až na sedmé místo, pak ovšem přišlo několik situací, při kterých nebylo daleko od havárie. Ondra tedy zvolil jistotu bodované pozice a závod dokončil na dvanáctém místě.


V celkové klasifikaci patří našemu jezdci nyní šestá pozice. Na jeho kontě je 51 bodů a na pátého Itala Colucciho tedy ztrácí pouhé čtyři body. Dalším závodem pro Ondru Ježka bude opět evropský šampionát Superstock 600, který se jede již tento víkend na německém okruhu Eurospeedway Lausitz.

Ondra Ježek:
Tento týden byl pro mě velmi nepříznivý. Asi jsem nevykročil v Assenu tou správnou nohou. V první kvalifikaci jsem chyboval a upadl hned ve 3. kole. Ve druhé kvalifikaci jsem si sice čas zlepšil, ale v posledních minutách, kdy se mi dařilo zrychlovat, jsem při předjížděcím manévru Brita Burrella do poslední šikany opět spadl. Start do závodu mi vyšel. Podařilo se mi předjet dvě startovní řady a dostat se na  osmé a poté na sedmé místo.

V určitých partiích okruhu Van Drenthe mi bohužel neseděl podvozek tak jak bych potřeboval a měl jsem několik krizových situací. Vzhledem k dvěma pádům v předešlých dnech jsem raději zvolil jistotu bodů a závod dokončil na dvanáctém místě. Bodovat v takto vyrovnané sérii, ve které startuje 38 jezdců, je dobré, ale já nemohu být s takovýmto výsledkem spokojený. Budu se snažit tento pro mne neúspěch napravit již o víkendu na Lausitzringu.

 

Výsledky závodu ME Superstock 600 – ASSEN
1.- N. Canepa  (ITA-Ducati)  19'59.402
2.- X. Simeon  (BEL-Suzuki)  19'59.541
3.- D. Giugliano (ITA-Kawasaki)  20'01.198
4.- A. Antonelli  (ITA-Honda)  20'03.142
5.- G. Junod  (SUI-Suzuki)  20'22.170
-------------------------
12.- O. Ježek  (CZE-Kawasaki) 20'36.805

 


Petr Štola
www.racing-foto.com


PR


 
 
Fotogalerie:   Dvoutaktní síla z Mostu - M. Jenčík

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose