www.car.cz
 

Eddy Schlager před domácím Vyškovem: Když nejde o body…
     4.9.2006 20:42 - tisková zpráva


Eddy Schlager a Richard Wächter sice vstoupili do letošní sezóny se záměrem bojovat o co nejlepší umístění v rámci Rally super série, technické problémy jejich bílého Mitsubishi je však donutily slevit z původních plánů a věnovat se pouze startům na vybraných podnicích.

 

Svůj další start si naplánovali na svoji domácí vyškovskou Böttcher rally, která sice nepatří do Rally super série, koná se však jako volný podnik zónového mistrovství a vozy třídy A8 se jí proto mohou zúčastnit. Eddy s Richardem využili letní pauzy k regeneraci sil a tak věří, že na oblíbené hanácké soutěži letos konečně spatří cílovou rampu.

 

            Loni byla vyškovská rally třetím Eddyho vystoupením po návratu do rally. Stíhaly ho však technické problémy a Böttcher rally se doslova protrápil. S konečným 19. místem nebyli Eddy ani Richard v žádném případě spokojeni, alespoň však spatřili cílovou rampu a získali tak řadu důležitých poznatků o voze.

 

            Letos jakoby se paní štěstěna proti posádce bílého Mitsubishi otočila zády. Ze tří startů se ani jednou nepodařilo zlobivý vůz dovézt až na cílovou rampu a v týmu zavládla velmi napjatá atmosféra. Nespolehlivost „áčkového myšáku“ si nakonec vyžádala i změnu na postu šéf mechanika. Počínaje tišnovskou soutěží převzal dohled nad jeho přípravou špičkový rakouský technik Renee Vontsin, jenž v 80. letech působil jako úspěšný rallycrossový závodník a má za sebou mnohaleté zkušenosti se stavbou a údržbou vozů značky Mitsubishi. Zda právě v jeho péčí dosáhne bílý lancer potřebné rychlosti i spolehlivosti naznačí závěr letošní sezóny.

 

            A jaké pocity vládnou před startem Böttcher rally u Eddyho Schlagera? „Přestávky jsem využil k tomu, abych si dal konečně do pořádku zánět levého ramene, který mě trápil na Kopné, a také jsme se snažili co nejlépe připravit naše Mitsubishi. Byl rozdělán motor, inovací prošla kliková hřídel, ojnice a turbodmychadlo. Hlavním naším cílem bude ve Vyškově najezdit co nejvíce „ostrých“ kilometrů, protože právě ty nám letos hodně chybí.

 

Naším snem by bylo umístění do pátého místa, jsme si ale vědomi tvrdé konkurence, která na nás čeká. Podceňovat nemůžeme soupeře ze skupiny produkčních vozů, stejně tak ani Josefa Petáka, jehož clio je vždy bezvadně připraveno“, říká Eddy, který je velice rád, že se opět bude moci postavit na start české soutěže. Obzvlášť, když mu bude soupeřem i Jan Kopecký. „Velice mi fascinuje rychlost a vyrovnanost jeho výkonů v mistrovství světa“, říká Eddy s uznáním.  

 

            Populární Böttcher rally, která se v okolí Vyškova letos uskuteční již popatnácté, startuje v sobotu 9. září v 9 hodin ráno z Masarykova náměstí ve Vyškově. Na posádky čeká 8 rychlostních testů o celkové délce skoro 80 km. V cíli by se podle časového harmonogramu měla první posádka objevit v 16:45 hodin.

 

 

        Text a foto: Jiří Dokulil, ftr-media           


 
 
Fotogalerie:   GP Porsche Weekend - Divinol Cup - Most - M. Jenčík

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose