www.car.cz
 

Komárci po Laudonu – 3 tituly Mistra ČR a vítězství v Poháru týmů !!
     7.9.2006 18:42 - tisková zpráva


Komvet racing po Laudonu – 3 tituly Mistra ČR a vítězství v Poháru týmů!

 

Letošní závěrečný podnik MČR do vrchu konaný první zářijový víkend v Albrechticích u Lanškrouna  měl rozhodnout o několika titulech a hlavně o absolutním mistru a také o mistru v kategorii 1 karosovaných vozů.

 

               Očekávaly se tvrdé souboje a  průběh klání to potvrdil. Pořadatelé zvolili zajímavý experiment, kdy sloučili účastníky MČR a hobby jezdce, ale s oddělenými závody. Na startu se objevilo asi 140 vozů a rozhodně to přispělo k atraktivní podívané pro diváky. A ti se dostavili v hojném počtu asi 14.000!

 

Organizace závodu byla výborná, počasí trošku zalaškovalo v nedělním tréninku, ale jinak se jely suché závody. Diváky jistě pobavil také bohatý doprovodný program včetně historicky prvního fotbálku vrchařů.

 

                Komvet racing team nastupoval do závodu již se zajištěným titulem pro Davida Komárka ve skupině A. Josef Komárek ale musel o první místo ve skupině M ještě tvrdě bojovat s Martinem Novotným, který se neustále zlepšuje. Další jezdci jako Marek Rybníček a Milan Kašpárek také svoje výkony hodně posunuli dopředu.

 

 Josefa v polovině sezóny přibrzdila stávkující elektronika motoru jeho EVA 550, což se projevilo i na jeho sebevědomí a teprve v závěrečných závodech se mu vrátila obvyklá jistota. Na Laudonu se tedy mělo rozhodnout a v sázce byl i titul v Kategorii 1, což měl být historicky první souboj otce se synem, čili mezi Josefem a Davidem.

 

David nasadil již v sobotním tréninku laťku vysoko a v 2. tréninkové jízdě překonal Krámského letitý rekord skupiny A. V závodě pak stanovil rekord na 1:48.730 a  skupinu vyhrál. Josef  také zachoval chladnou hlavu a vyrovnanými jízdami bez problémů vyhrál skupinu M a tím také mistrovský titul ve sk.M. V Kategorii 1 se tedy mělo rozhodnout až v neděli, i když blíže k titulu měl Josef.

 

                V nedělním závodě mohl tým již závodit relativně v klidu, protože to hlavní -tituly ve skupinách byly rozdány. Josef Komárek pěkně rozjetou 1. nedělní jízdu nedokončil pro poruchu převodovky a následný únik oleje v poslední zatáčce před cílem. Skupinu M tak v neděli po zásluze vyhrál Martin Novotný.

 

David Komárek potvrdil vítězstvím ve skupině A a v Kategorii1 výbornou celoroční formu svoji i Lanceru EVO 6 a zajistil si druhý titul – v Kategorii 1. Na dalších místech ve skupině A skončili neustále se lepšící Péťa Líbal a Venca Janík, oba s BMW M3.

 

Absolutního mistra určila, jako ve správné detektivce, až 2. nedělní jízda, kdy Milan

Svoboda na starších pneumatikách zajel se svojí 2 litrovou Dallarou čas 1:38.00 a porazil Miloše Beneše. Klobouk dolů a velká gratulace do Pelhřimova !

 

              Okříšský Komvet racing team tímto závodem zakončil letošní sezónu jako nejúspěšnější ve své vrchařské historii. Tituly mistrů MČR ve skupině A, M, Kategorii 1 a vítězství v Poháru týmů kat.1 jsou odměnou za celoroční práci mechaniků, jezdců,jejich nezbytného rodinného zázemí, podporu ze strany sponzorů a příznivců týmu. Vedení týmu všem děkuje! 

 

Tisková zpráva KOMVET RACING

www.komvet.cz/racing


 
 
Fotogalerie:   WTCC Brno 2006 - sobota objektivem Pavla Procházky

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose