www.car.cz
 

Trabantcross zahájil v Sedlčanech
     Pavel Jelínek


1. ZÁVOD

SEDLČANY 3.4.2004


Během zimní pauzy se hodně událo. Nejdůležitější změnou je, že p. Mrvka definitivně skončil s pořádáním Trabantcrossu. Důvod je jednoduchý, jeho syn pojede evropský šampionát v Rallycrossu a na Trabantcross nezbude čas. Na schůzi před sezónou, která byla společně s plechovkáři, jsem byl přítomnými jezdci požádán zda bych se ujmul organizace. Takže od letošní sezóny mám na starost Trabantcross já - Vlastimil Burian 12. Technickým komisařem byl zvolen pan Slezák. Všechny podrobnosti jsou v ÚVODU > Upozornění pro závodníky > Výsledky schůze.

Omlouvám se všem jezdcům, kteří se o schůzi nebo o letošních závodech nedozvěděli, ale zatím nemám na všechny kontakt. Pokud tedy chcete jet prosím ozvěte se nebo rovnou přijeďte na nejbližší závody.

V sobotu 3.4. se konal první závod nové sezóny 2004. Počasí bylo pěkné a stav trati celkem dobrý. Tradičně nebyl zameten asfalt a před nájezdem do kopce byla na asfaltu nepochopitelná louže. Letošní ročník je již 15. a ze silvestrovského závodění se stala celorepubliková záležitost.

Technická přejímka

Ráno prošla všechna auta důkladnou technickou kontrolou. Technický komisař p.Slezák zjistil a zapsal nedostatky u jednotlivých jezdců a ti je buď na místě, příp. do příštího závodu odstraní. S technickým komisařem jsem prováděl kontrolu já a dále zástupce jezdců Tomáš Hlinovský 10. Každý závod bude vybrán jiný zástupce jezdců.

Trénink

Už v tréninku skončily 2 auta. Roman Křivonoska 13, který koupil auto od Michala Dvořáka, musel odstoupit ze závodu, protože se mu zadřel motor. Z tréninku byla odtažena traktorem Anna Formánková 55. Osudnou se jí stala zatáčka u střelnice.

Rozprava s jezdci

Po přivítání a po zopakování obvyklých záležitostí se oznámila jedna novinka. Od druhého závodu bude povinně pod každým závoďákem plachta. Plachta bude pod celým autem s přesahy na všechny strany. Toto opatření zabrání unikům kapalin v depu. A může se jet závodit.

Rozjížďky

Hned v úvodu se začalo pěkně zostra závodit, jeden to rozmlátil hned v první sérii rozjížděk v prvním kole, když se cpal vnějškem na první pozici. A modří už vědí. Ano byl jsem to já, kdo zase rozsekal auto na střelnici.

K vidění byly opět velmi vyrovnané souboje.

vice zde :
 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose