www.car.cz
 

Ondra Ježek šestý v dalším závodě Mistrovství Evropy Superstock 600 !!
     10.9.2006 22:18 - tisková zpráva


Ondra Ježek skončil šestý v dalším závodě Mistrovství Evropy Superstock 600 a upevnil si tak stejnou pozici v celkové klasifikaci.

Na německém okruhu Eurospeedway Lausitz pokračoval evropský šampionát třídy superstock 600. Motocyklový závodník Ondřej Ježek přijel do Německa s cílem napravit nepovedený závod v Assenu, nicméně samotná kvalifikace, která proběhla v pátek i v sobotu, naznačila, že zopakovat skvělý loňský výsledek (5. místo), bude velmi těžké.

Na start závodu se Ondra postavil jako desátý nejlepší jezdec kvalifikace. Již po čtyřech kolech se však český jezdec dokázal propracovat na osmé místo, ze kterého se během dalších čtyř kol dostal až na šestou pozici. V poslední třetině závodu dokázal Ondra zlikvidovat odstup od pátého Lundha, ale přestože se mu v posledním kole nepodařilo svou pozici vylepšit, je Ondra i celý Gold Fren Team Erinac s výsledkem spokojený.


V celkové klasifikaci zůstal Ondra Ježek na skvělém šestém místě, kde má na sedmého Costantiniho náskok 13 bodů, ale na čtvrtého Antonelliho a pátého Colucciho, kteří mají shodně 68 bodů, ztrácí pouhých sedm.

Následující program Gold Fren Teamu Erinac proběhne na okruhu v Brně, kde se Ondra Ježek zúčastní závodu Alpe Adria Cupu.

Ondra Ježek:
Tento víkend byl pro mne mnohem lepší než ten minulý v Assenu. Zdejší trať se mi velmi líbí, proto jsem se na tento závod hodně těšil. Trochu mě zklamal výsledek kvalifikace, ale do závodu jsem nastupoval odhodlaný. Start mi docela vyšel, po průjezdu prvním kolem jsem byl na devátém místě.

Bojoval jsem s Italem Berettou, a tak mi jezdci bojující o čtvrté místo trochu poodjeli. Po předjetí Beretty se mi je podařilo dojet, ale na lepší než šesté místo to již nestačilo. Po neúspěchu v Assenu jsem za tento víkend velice rád.

 

Výsledky závodu ME Superstock 600 – LAUSITZ


1.- N. Canepa  (ITA-Ducati)  21:21876
2.- D. Giugliano (ITA-Kawasaki)  +0,433
3.- X. Simeon  (BEL-Suzuki)  +0,704
4.- D. Colucci  (ITA-Ducati)  +32,101
5.- A. Lundh  (SWE-Honda)  +32,792
6.- O. Ježek  (CZE-Kawasaki) +32,906

 


Petr Štola
www.racing-foto.com


PR


 
 
Fotogalerie:   Kolštejnský okruh v Branné od Tondy Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose