www.car.cz
 

První rallyecrossové zlato pro Tomáše Kotka !! Po pěti letech...
     10.9.2006 22:26 - tisková zpráva


Devatenáctiletý Tom Kotek vybojoval v norském Momarkenu své první rallycrossové zlato. Do Norska odjížděl s nadějí na umístění v první šestce. Vítězství v měřeném tréninku ale naznačilo, že by mohl pomýšlet i na stupně vítězů. Do finále sice nastoupil až do třetí řady, ale perfektně zvládnutý start a takticky projetý joker lap mu umožnili se propracovat již v druhém kole před vedoucího Častorala. Toho si pak držel za svými zády.

 

Až do pátého kola to vypadalo na třetí český double v evropských dvoulitrech (pouze s obráceným pořadím na stupních vítězů). V pátém kole ale vyřadila Častorala z dalších bojů technická závada jeho Oplu Astra OPC.

 

Konečné pořadí: 1. Tom Kotek (CZ), Honda Civic Type-R; 2. Frank Valle (N),
Opel Astra OPC; 3. Mika Koski (FIN), Honda Civic; 4. Peter Lundmark (S),
Renault Clio; 5. Mattias Thörjesson (S), Opel Astra OPC


Pořadí ME po devíti závodech:
1. Roman Častoral, 142 b.
2. Mattias Thörjesson, 131 b.
3. Tomáš Kotek, 109 b.
4. Tomy Slastad (N), 76 b.
5. Marcel Snoeijers (NL), 67 b.


"Na tento den čekám téměř pět let - od chvíle, kdy jsem vstoupil do seriálu Mistrovství Evropy. Jsem velmi šťastný. Závod byl náročný. Neustále se měnilo počasí, a tak jsme ještě pár minut před startem finále nevěděli, jaké pneumatiky pojedeme (používáme Kumha - jsou výborné, ale náročné na správný výběr směsi). Nakonec nám ale loterie vyšla. Na startu to bylo vidět. Poprvé jsem též ve svůj prospěch využil teamovou taktiku při průjezdu joker lapem. Ten mi zde seděl, protože to byl takový autokros a na ten já rád vzpomínám.


Velký podíl na mé radosti má také to, že jsem se dokázal skvěle sžít s mojí Hondou (Civic Type-R). Zpočátku sezóny to vypadalo, že z nás kamarádi nebudou - po dvou závodech jsem přemýšlel o tom, zda má cenu závodit, když na to nemáme (já, auto, team). Od Sosnové se to začalo lepšit a teď si nedovedu představit lepší auto pro naší divizi - snad jen nová Honda Type-R, ale na ni si budeme muset ještě počkat.

 

Příští závod se jede 24. - 24. 9. v polském Slomczyně. Tam jsem dvakrát předvedl jízdu zakončenou salty, tak doufám, že tentokrát udržím vůz "na uzdě" a potvrdím, že mezi ty nejlepší skutečně patřím," říká Tomáš.

 

 

Petr Kotek / PR


 
 
Fotogalerie:   Rallysprint Vyškov od Pavla a Tondy Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose