www.car.cz
 

Ecce Homo Historic 2006 klepe na dveře! Již o víkendu
     13.9.2006 10:15 - tisková zpráva


Letní přestávka po jarním Mistrovství Evropy v závodech automobilů do vrchu na legendární trati Ecce Homo ve Šternberku utekla jako voda opět po roce stojíme před tradičním závěrem ročníku - soutěží Ecce Homo Historic ve dnech 15. až 17. září. S určitou dávkou nadsázky můžeme tvrdit, že tato akce již dospěla, protože letos nás čeká již osmnáctý ročník a je tedy zřejmé, že Ecce Homo Historic skutečně patří do společnosti těch nejznámějších soutěží svého druhu.

 

Zároveň nelze opomenout ani 101 let dlouhou historii samotného Ecce Homo či fakt, že první soutěž historických vozidel se ve Šternberku jela již v šedesátých letech minulého století!

 

Ale vraťme se zpět k letošnímu ročníku. Již tradičně začne pro několik posádek celá soutěž už v pátek díky Rallye Ecce Homo. Ta zavede účastníky opět do těch nejzajímavějších míst regionu a přestože je přesná trasa do poslední chvíle utajována, stejně jako úkoly a nástrahy, které se na ni nacházejí, tak můžeme prozradit, že jedním z hlavních bodů trasy bude lázeňské město Velké Losiny.

 

Sobota pak znamená účast již všech soutěžících, kterých je prozatím přihlášeno 195. Všechny automobily i motocykly budou k vidění od rána na Masarykově ulici, kde proběhne výstava a diváci mohou sami určit, které vozidlo se jim nejvíce líbí. Po poledni se ale všichni přesunou na start Ecce Homo, kde vyrazí na dvě tréninkové jízdy, během kterých si vyzkouší své ambice pro nedělní soutěž pravidelnosti i závod a hlavně - přesvědčí odbornou porotu k udělení dalších prestižních ocenění do těch nejsprávnějších rukou.

 

Jak již bylo zmíněno, v neděli už ve vší vážnosti odstartuje soutěž pravidelnosti, ve které může zvítězit i ten nejpomalejším jezdec. Úkolem totiž je absolvovat trať Ecce Homo dvakrát naprosto stejně. Kdo tedy bude mít mezi dvěma časy nejmenší rozdíl, stává se vítězem. Kromě soutěže pravidelnosti nemůže chybět ani Memoriál Bruna Sojky, tedy rychlostní soutěž pro historické závodní vozy. Letos jej obohatí také Adam Klus, mistr České republiky v závodech historických automobilů do vrchu pro rok 2006.

 

O víkendu tedy jistě bude spousta důvodů, proč navštívit Šternberk. Vždyť soutěže automobilových veteránů patří k divácky nejatraktivnějším akcím už díky přátelské atmosféře a otevřenému přístupu většiny účastníků k divákům.

 

Ondřej Koubek

PR manager

Ecce Homo Šternberk

www.eccehomo.cz


 
 
Fotogalerie:    Se „stovkou“ do Alp, foto Pavel Drobek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose