www.car.cz
 

Václav Pech je krůček od zisku dalšího titulu . V Třebíči s jednoznačným cílem !
     14.9.2006 19:36 - tisková zpráva


Václav Pech jun. a jeho spolujezdec Petr Uhel prožívají další úspěšnou sezónu. Po zisku titulu mistra Evropy – region centrál čeká plzeňskou posádku start na předposledním podniku v seriálu domácího mistrovství na Horácké rallye v Třebíči, kde již může získat letošní titul absolutního Mistra ČR a obhájit tak prvenství z loňska.

Jedeme do Třebíče s jednoznačným cílem zabodovat tak, abychom mohli právě zde během následujícího víkendu získat další titul. Ohrozit nás může jen Rakušan Mörtl. Budeme se snažit, aby se rozhodlo již v Třebíči. Pokud by se to nepovedlo, budeme mít ještě možnost na posledním podniku v Příbrami, ale byl bych rád, kdybychom Příbram absolvovali již v klidu a jízdou pobavili sebe i všechny fanoušky,“ říká Václav Pech jun.

Horácká rallye odstartuje 15. září během pátečního odpoledne a na jezdce čekají i noční rychlostní zkoušky. Soutěž pak bude pokračovat v sobotu a posádky během těchto dvou dnů absolvují celkem 762 kilometrů. „V Třebíči jsme od úterý a ve středu začaly seznamovací jízdy. Letošní trať využívá  úseků, které jsme absolvovali již během předchozích ročníků a tak nejedeme tolik do neznáma. Zdejší tratě jsou rychlejšího charakteru, zato jsou ztíženy nastupujícím podzimem, kdy se na silnicích drží vlhkost a spadané listí. Rychlostní zkoušky zde pak kloužou mnohem více než jinde,“ říká ještě Václav Pech jun.

Mechanici teamu provedli po náročné Barum Rallye podrobnou kontrolu soutěžního vozu Mitsubishi Lancer Evo IX, který byl nově postaven právě před touto soutěží. Václav Pech jun. společně s teamem provedl krátké doladění až nyní před Horáckou Rallye a nešlo jen tak o nějaké běžné testování. „Byli jsme totiž pozváni na předváděcí jízdy na autodrom do Sosnové u České Lípy, kde jsme předvedli své jezdecké umění panu prezidentu Václavu Klausovi a jeho manželce Lívii,“ říká Václav Pech jun.

Přiznám se, že dlouho budu v dobrém vzpomínat na rozhovor s panem prezidentem a jeho slova uznání o jezdeckém umění i na pamětní foto, kdy jsem v závodní kombinéze mohl nabídnout své rámě první dámě. Při loučení potom prezidentský pár úsměvně napomenul své řidiče, aby mě při cestě zpět nechtěli napodobovat,“ dodává ještě Václav Pech jun.

Horácká rallye startuje z náměstí v Třebíči v pátek 15. září v 14:30 a po absolvování celé rallye se sem posádky opět vrátí v sobotu odpoledne. Vítězná posádka je očekávána na cílové rampě v sobotu v 18:40.

 
Jaroslav Štauber

 


PR


 
 
Fotogalerie:   Bötcher rally Vyškov 2006, Ivo Nesrovnal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose