www.car.cz
 

FIA GT pokračuje : Jarek Janiš jede do Mugella vyhrát
     15.9.2006 09:52 - tisková zpráva


Jarek Janiš chce v Mugellu potvrdit skvělou formu z posledního závodu a pomýšlí na stupínek nejvyšší. V Saleenu S7R týmu Zakspeed se bude střídat se Saschou Bertem a Andreo Monterminim.

Šampionát FIA GT se po devíti letech vrací do italského Mugella, kde se pojede sedmý z deseti podniků letošní sezony. Janiš je momentálně na čtvrtém místě průběžného pořadí se ztrátou, která dává naději na vylepšení pozic. Český jezdec předvedl v posledním závodu v Dijonu mimořádný výkon, který neunikl pozornosti konkurence i zahraničních médií, ve stejném duchu chce pokračovat také v Mugellu.

Přes pět kilometrů dlouhá trať hostí z mezinárodních podniků zejména šampionát MotoGP, často na ní také je tým Ferrari. Saleen týmu Zakspeed poveze tento víkend 5 kg nad povolenou minimální hmotnost, což je nejméně od úvodního podniku sezony v Silverstone.

Jarek Janiš: „V Mugellu jsem loni závodil s F3000, je to krásná, ale těžká trať. Je tam několik zatáček naslepo, kdy prostě musíte vozu věřit a poslat to do nich. Myslím, že charakter okruhu by mohl Saleenu vyhovovat. Tento víkend bychom neměli mít prakticky žádné závaží a chceme toho plně využít.

V Dijonu jsme si zasloužili vyhrát, takže doufám, že tentokrát nám bude osud více nakloněn. Vzhledem k situaci v šampionátu ani jiné cíle mít nemůžeme.“

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   Audi R10 TDI, vítěz seriálu ALMS

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose