www.car.cz
 

Dragstery odstartují na letišti v Hoškovicích
     tisková zpráva


Motocykly - Dragstery  odstartují svou sezónu na letišti v  Hoškovicích

 
Zanedlouho odstartují svou sezónu 2004 motocyklové dragstery. To jsou speciálně postavené motocykly, které dosahují extrémních výkonů a zrychlení. Závody dragsterů se jezdí na 1/4 případně 1/8 míle. Cílem je zdolat daný úsek trati s pevným startem v co nejkratším čase.
Již tradičně se první, zahajovací závod seriálu Mistrovství České republiky DRAG DAY 2004, pojede na Hoškovickém letišti u Mnichova Hradiště, a to v sobotu 8 května. Pro letošní seriál je přihlášeno zatím okolo 50 jezdců v 8 třídách. Pro sériové motocykly jsou to třídy Street 10,5, Street Twin 1 a Street Twin 2, pro modifikované-upravené motocykly třídy Modi Twin, Super Street Bike a třídy Speciálů – Junior Dragster, National Dragster a nejsilnější a nejprestižnější třída Competition Dragster.
Snad největší úspěch  má letos kromě „královské třídy Comepetition“ třída Super Street Bike (loňská Modi Four, nyní však s převzatými technickými předpisy podle Evropy). Zatím 10 jezdců na opravdu silných a upravených strojích. Úpravy od prodloužení kyvky, řazení, zapalování až po zvýšení výkonu motoru přeplňováním N2O. Některé jste mohli vidět i na výstavě Motocykl 2004.
Dvě nově vytvořené třídy Street Twin 1 a 2 jsou  určené pro milovníky HD a jiných Choperů a  také slibují zajímavé souboje.
Třídu Junior Dragster letos obsadila samá děvčata, ale dívky se nám objeví i ve třídě Street 10,5.
Závody dragsterů v Hoškovicích zpestřuje i bohatý doprovodný program. Tradiční je Lady´s sprint – soutěž dívek na rychlých strojích.  Volné chvíle budou vyplňovat svými kaskadérskými kousky na motocyklech Marek Matoušek a Aleš Polák, skupina „Kamikadze“ z Ostravy zde bude mít generální zkoušku pro zápis do Gunnessovy knihy rekordů v jízdě -„lyžování“ za motocyklem na speciálních botách v rychlosti až  250 km/h!!
 
Na DRAG DAY je možné se zúčastnit soutěže, ve které hlavní výhrou je  14 denní cesta na Harleyi po legendární silnici Route 66 spojující města Chicago a Los Angeles.
A jako tradičně – půjčovna minibiků, vyhlídkové lety, občerstvení….  Pro návštěvníky je parkování přímo na letišti zdarma.
 

Yvona Kneblová

Knebl Drag Promotion
tel: 604 640163
informace o dragsterech a DRAG DAY najdete na www.dragster.cz
tisk info
 
 
 
 

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose