www.car.cz
 

Václav Pech junior opět získal titul absolutního Mistra ČR v rallye
     19.9.2006 23:13 - tisková zpráva


Plzeňská posádka Václav Pech jun. - Petr Uhel zvítězila na předposledním podniku domácího šampionátu v rallye, kterým byla Horácká rallye v Třebíči. Tímto vítězstvím definitivně potvrdila svoji letošní převahu a získala pro sebe v předstihu titul absolutního Mistra České republiky v rallye. V letošní sezóně to je po ,,Evropském mistru“ již druhý titul.

 

„Povedlo se, jsme z toho všichni v teamu a samozřejmě i můj táta velice nadšeni,“ říká Václav Pech jun. a pokračuje: „Titul jsme měli definitivně v kapse vlastně již na startu soutěže, když se ukázalo, že rakouský jezdec Achim Mörtl, který nás jako jediný z pronásledovatelů mohl ještě ohrozit, zřejmě z technických důvodů nepřijede.

 

 Pro nás to znamenalo, že můžeme celou soutěž absolvovat s menším nasazením. Jeli jsme proto také i místy pro radost z jízdy sobě a především divákům kolem trati. Ohlas diváků nám dával znát, že se nám to daří. Zároveň jsme toho využili pro vyzkoušení některých novinek a změn v nastavení auta a také nové série pneumatik MATADOR. Během první etapy se nám podařilo vytvořit asi minutový náskok v čele soutěže a ten pak po zbytek rallye udržovat.

 

Měli jsme jen jeden menší problém a to na předposlední rychlostce, kdy jsme na velmi rozbitém úseku, který byl po předchozích průjezdech už plný velkých kamenů, prorazili pneumatiku. Na zbývající části rychlostní zkoušky jsme museli velmi zvolnit, aby trhající  se pneumatika  moc nepoškodila auto a kolo s defektem jsme vyměnili až v cíli testu.“

 

Na náměstí v Třebíči, kde byl situován cíl soutěže, pak v sobotní podvečer přivítalo vítěze a nového Mistra ČR v rallye mnoho nadšených fanoušků. „Měli jsme samozřejmě velkou radost jak z vítězství v soutěži, tak ze zisku letošního titulu, kdy se nám podařilo obhájit loňské prvenství. Chtěl bych poděkovat všem sponzorům a partnerům za podporu v letošním roce a fanouškům, kteří nám drželi palce a přišli nám poblahopřát na třebíčské náměstí, kde se sešlo opravdu hodně lidí.

 

Mám radost nejen z pěkných pohárů, které jsme obdrželi, ale také z podpory těchto lidí. Také jsem byl potěšen vystoupením naší nejmladší fanynky, šestileté Lenky, která si pro nás na cílovou rampu opět připravila krásnou básničku,“ hovoří Václav Pech jun. o pěkném přivítání jejich posádky v cíli třebíčské soutěže.

 

Václav Pech jun. se nyní připravuje na absolvování posledního podniku v seriálu Mistrovství ČR v rallye, kterým bude říjnová Rallye Příbram. ,,Poslední velkou soutěž sezóny bychom také rádi vyhráli. Rallye Příbram bývá tradičně hodně uklouzaná díky podzimnímu deštivému počasí a tak si určitě i diváci přijdou na pořádné smyky,“ dodává Václav Pech jun.
 

 

Jaroslav Štauber

www.RallyeJournal.cz

 


 

                        Konečné výsledky Horácké Rallye Třebíč 2006

 

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Pech-Uhel

Arazim-Gál

Trojan-Řihák

Štajf-Černoch

Votava-Synáč

Peták-Benešová

Tarabus-Trunkát

Jandík-Chrastecký

Cais-Ondrejčík

Červenka-Volf

Mitsubishi Lancer EVO IX

Mitsubishi Lancer EVO IX

Mitsubishi Lancer EVO VII

Subaru Impreza Sti

Mitsubishi Lancer EVO VIII

Renault Clio S1600

Suzuki Ignis S1600

Mitsubishi Lancer EVO VII

Mitsubishi Lancer EVO IX

Mitsubishi Lancer EVO VIII

1h52'20"2

+30"0

+42"3

+43"4

+1'53"8

+2'02"9

+2'13"2

+2'53"5

+3'25"8

+4'00"1

 

 

PR 

 

 


 
 
Fotogalerie:   Horácká rally Třebíč 2006, Ivo Nesrovnal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose