www.car.cz
 

Účastníci Dakaru pojedou na Vsetínské cross country rally
     21.9.2006 12:43 - tisková zpráva


Už o tomto víkendu se na Vsetíně uskuteční další díl MČR v croos country rally a mistrovství Slovenska, kterým je IV.Internext cc rally Vsetín. Soutěž začne v pátek 22.9.06  v 19 hodin atraktivním prologem na stadionu TJ MEZ Vsetín.

 

Trať prologu je situovaná na škvárový ovál vsetínského fotbalového stadionu TJ MEZ Vsetín (Ohrada) a bude uměle upravena, kdy na ni například vyrostou umělé skoky. Celý prolog se pojede atraktivní formou stíhací jízdy a na trati budou vždy dva vozy. Prolog se pojede O pohár  hejtmana Zlínského kraje, který získá držitel nejrychléjšího času.

 

Diváci se mohou těšit na doprovodný program, v jehož rámci na trati uvidí klasické rallyové vozy (objevit by se měli Silvestr Mikeláštík a Jaromír Tomaštík oba Subaru Impreza Sti), nebude chybět představení startujících posádek a rozhovory s nimi, nebo pozvánka na OMV-Würth rally Vsetín (3.-4.11.06). Prolog proběhne za učastí představitelů města a kraje. 

 

Vstup na prolog i ostatní RZ zdarma, tribuna prologu je krytá.

 

Největším lákadlem IV.Internext cc rally Vsetín bude start Miroslava Zapletala na voze Mitsubishi Pajero Did. Jde o prvního  Čecha učastnícího se slavné rally Dakar na osobním voze a je také pravidelným učastníkem evropského poháru v cc rally. V letošním roce jsme jej mohli vidět i na startu podniků MS.

 

Na start se postaví také další pravidelný účastník evropského poháru, kterým je Pořízek, startující na továrním voze Mitsubishi Pajero Did. Chybět nebude úřadující mistr ČR Miroslav Říš (Jeep Cherokee) nebo Jiří Přibyl s rychlým speciálem Nissan KingCar, postaveným dle nejlepší tovární specifikace.

 

O start projevili zájem také zahraniční jezdci, zaujmout by mohl zejména maďarský superspeciál Baba Proto. Chybět by neměli ani vsetínští jezdci: Pešl, Spisar, Chytka, Vyorálek, David a Sušeň.

 

Informace příznivci najdou na internetu www.autoklubvsetin.cz a www.rallyfan.cz Programy rally budou k dispozice na prologu a na vybraných čerpacích stanicích: Vizovice - ČS Gašparec, Vsetín Bobrky - ČS ROKOR (bývalý Slovnaft), Vysoké Pole - ČS Častulík, Hůslenky - ČS ELKO OIL

 

IV.Internext cc rally Vsetín (22.-23.9.2006)

Marek Chytka a Pavel Vaculík

 

 

PR

 


 
 
Fotogalerie:   24 hourse de France 4x4, foto Jan Percl

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose