www.car.cz
 

Beruška (Petr Brynda) získal v Třebíči titul
     21.9.2006 20:46 - tisková zpráva


Posádka DPD Czech Rallye Teamu Petr Brynda a Pavel Pašek startující s vozem Škoda Felicia 1400 získala v okolí Třebíče druhé místo ve třídě A5, což jim v předstihu zajistilo mistrovský titul ve třídě A5.

 

Problémy musela posádka řešit ještě před samotným závodem, kdy odešel motor a Montcar Autosport musel narychlo řešit jinou možnost. Vstříc vyšel hlubošskému týmu Ota Zenkl a jeho Autospektrum 2000 Mariánské Lázně, který zapůjčil náhradní motor a posádka mohla odstartovat ke svému šestému letošnímu startu.

 

Petr Brynda, člen DPD Czech Rallye Teamu však nezačal nejlépe. Na třetím měřeném testu při katování jedné ze zatáček dostal příbramský jezdec defekt pneumatiky.Ještě hůře dopadla pro Bryndu šestá RZ. „Asi tři kilometry po startu nám přestalo zničehonic svítit auto. Nesvítilo vůbec nic. Snažili jsme se držet Achse, ale ten nám po chvíli ujel. Bylo to hodně těžké. Po  RZtě se nám naštěstí podařilo závadu odstranit a tak jsme ztratili „pouze“ dvě minuty na soupeře,“ řekl k události na šesté RZtě Petr Brynda.

 

V průběžném pořadí třídy se však příbramsko-plzeňská posádka propadla na páté místo. Na vedoucího Achse činila ztráta 2:10 min.

 

V dalším průběhu úvodní etapy se však členovi DPD Czech Rallye Teamu podařilo přeskočit Levoru, a tak Škoda Felicia 1400 figurovala po první etapě na čtvrtém místě.

Zvrat v soutěži a zároveň v celém šampionátu přinesla třináctá rychlostní zkouška. S problémy se začal potýkat Achs a propadl se na čtvrté místo.

 

Po RZtě musel nakonec odstoupit. Petr Brynda tak poskočil na třetí místo a republikový titul byl nadosah. Stačilo odjet zbývající RZty a posádka DPD Czech Rallye Teamu mohla slavit premiérový velký titul třídy A5. Dodejme, že Petr Brynda má na svém kontě již titul ve třídě z rallysprintového šampionátu.

 

Ovšem závod končí až na cílové rampě a tak na posádku čekalo sedm obtížných rychlostních zkoušek. „Na osmnácté rychlostní zkoušce jsme v jedné ze zatáček vyrobili hodiny. Problémy nás potkali ještě na předposlední rychlostní zkoušce, kde jsme na ráz chytili dvojnásobný defekt. Naštěstí vše dobře dopadlo a závod jsme dokončili,“ podotkl k závěru soutěže Brynda.

 

Posádka DPD Czech Rallye Teamu tak nakonec obsadila druhé místo ve třídě A5, což Bryndovi s Paškem zajistilo s předstihem mistrovský titul. „Chtěli bychom poděkovat všem členům DPD Czech Rallye Teamu, našim sponzorům, především společnosti DPD, panu Zenklovi a dalším lidem, kteří nám letos pomáhali,“ dodali po soutěži Brynda s Paškem.

 

Petr Brynda navíc soutěž dokončil na sedmém místě ve skupině A a na třetím místě mezi juniorskými posádkami.

 

Další soutěží příbramsko-plzeňské posádky bude Bryndovo domácí Fuchs Oil Rally Příbram, kde by rád Petr Brynda představil novou zbraň týmu. „V současné době usilovně pracujeme na nové Škodě Fabii, s níž bychom chtěli všem za letošní sezónu v rámci našeho startu na domácí trati poděkovat. Záleží ještě na několika dílech, zdali je nám dodavatel v čas dopraví,“ řekl na závěr Petr Brynda.

 

Marek Felt

PR


 
 
Fotogalerie:   Horácká rally 2006 od Jirky Navrkala

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose