www.car.cz
 

Do šestice všeho dobrého. Eddy Schlager konečně po roce v cíli a na bedně
     3.10.2006 23:18 - tisková zpráva


Přesně po roce a třech týdnech, kdy dokončil vyškovskou Böttcher rally 2005, spatřil Eddy Schlager opět cílovou rampu automobilové soutěže. Po neuvěřitelné sérii technických závad a obrovské porci smůly, která letos trvala pět soutěží, se tak konečně dočkal vytouženého úspěchu. Kromě dobrého pocitu a poháru za třetí místo jej navíc mohou těšit i premiérové body do českého mistrovství v Rally super sérii.

 

Vilémovický tým odjížděl do dějiště dalšího podniku Rally super série oslaben. Stálý Eddyho navigátor Richard Wächter se musel svého prachatického startu vzdát z důvodu pracovního zaneprázdnění a tak přišlo na řadu horečnaté jednání o jeho náhradníkovi. Volba nakonec padla na 24letého Rakušana Davida Mörtenböcka, kterého si mohou čeští fanoušci pamatovat z úvodního dílu letošního Mezinárodního MČR - zimní Jänner rally, kde startoval za volantem Mazdy 323 GTR s číslem 103.

 

Nyní však byla jeho role poněkud jiná, a sice dovézt Eddyho Schlagera k prvním letošním bodům. Příliš optimismu sice v týmu nepanovalo, usměvavý David Mörtenböck ale zřejmě přinesl Eddymu štěstí a bílý lancer šesté evoluce tak konečně na trati fungoval.

 

Pro páteční etapu bylo cílem dvojice Schlager – Mörtenböck především spatřit cíl a soustředit se tak na delší a náročnější sobotní den. Posádka svůj cíl, i přes drobné potíže s brzdami, bezezbytku splnila a dva třetí i jeden čtvrtý čas bez problémů stačily na průběžné třetí místo. Při pohledu do výsledků bylo Eddymu jasné, že na pekelně rychlou dvojici Flídr – Trněný to tentokrát stačit nebude, v sobotu tedy takticky zvolnil a hlídal si soupeře za svými zády.

 

Už po první etapě měl na čtvrtou posádku náskok půl minuty a tento odstup se mu na sobotních rychlostních zkouškách dařilo úspěšně navyšovat. V servisu po šesté zkoušce již z toho byl náskok tři čtvrtě minuty, po devátém testu dokonce necelá minuta a půl.

 

Závěrečné tři rychlostní zkoušky už nic na výsledku nezměnily a v cíli mohla vypuknout nefalšovaná radost z jednoznačně největšího Eddyho úspěchu od comebacku na soutěžní tratě loni v Tišnově: „Trať soutěže se nám líbila a s výsledkem jsme spokojeni. Důležité pro mě bylo hlavně najet co nejvíce „ostrých“ kilometrů v praxi a to se také povedlo“, zhodnotil ve zkratce své účinkování na IV. Elektro Kadlec Rallye Eddy Schlager.

 

Dalším startem Eddyho Schlagera, po jehož bok se vrátí tradiční spolujezdec Richard Wächter, bude o nadcházejícím víkendu mezinárodní rakouská soutěž Herbst Rallye Lieben, která se uskuteční nedaleko našich hranic jako předposlední letošní klání seriálu Austrian Rallye Challenge.

 

Eddyho čeká zajímavé změření sil s rakouskými jezdci Mariem Saibelem a Richardem Lietzem na podobných strojích, a nám tedy nezbývá, než sympatické posádce, která bude na Liebenu reprezentovat naši republiku, popřát hodně štěstí a co nejlepší výsledek!

 

                                                                                                                                                                     Jiří Dokulil, ftr-media  

               

             PR


 
 
Fotogalerie:   Kramolin 2006, foto M. Žitník

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose