www.car.cz
 

V Bratislavě startuje veteránský svátek TATRY CLASSIC MARATHON
     6.10.2006 11:08 - tisková zpráva


První den se objeví historické vozy i ve Zlíně!

V neděli 8. října startuje velká veteránská akce s názvem TATRY CLASSIC MARATHON, která je organizovaná občanským sdružením J.A.G Veteran Klub, které je zkušeným organizátorem motoristických akcí a závodů.  Průjezd veteránských vozidel se koná pod hlavičkou Mezinárodní automobilové federace FIA a je zařazen do seriálu FIA Historic regularity rallye,což značí jízdu pravidelnosti.

TATRY CLASSIC MARATHON jsou největší akcí svého druhu na Slovensku a rovněž na Moravě. Výjimečnost setkání veteránů ocenil prezident Slovenské republiky Dr. Ivan Gašparovič, který převzal nad akcí záštitu. J.A.G Veteran Klub úspěšně organizuje závody jako například Mistrovství Evropy v závodech automobilů do vrchu na Pezinské Babe od roku 2003 a Pezinský slalom.

V minulém roce byl jedním z hlavních organizátorů znovuzrození okruhových závodů na Slovensku v Piešťanech – Matador Cena Slovenska.  Vzhledem na organizační náročnost a mezinárodní prestiž organizuje TATRY CLASSIC MARATHON ve spolupráci s Classic Rally Association z Anglie, která má s organizací podobných akcí více než dvacetiletou zkušenost.

Akce má za hlavní cíl představit účastníkům z celé Evropy nejkrásnější místa Slovenska a samozřejmě okolo tratě, kde konvoj historických vozidel povede, představit tyto historické skvosty na čtyřech kolách i divákům. Při těchto akcích v Evropě a ve světě není dovoleno porušovat  jakýmkoliv způsobem dopravní předpisy.

Pro TATRY CLASSIC MARATHON jsou přípustná vozidla vyrobené do roku 1981, nicméně do hlavní kategorie jsou zařazené pouze vozidla vyrobené do roku 1968. Trať je dlouhá 1700 km se startem v hlavním městě Slovenské republiky Bratislavě a vede na sever do Vysokých Tater s plánovaným přejezdem na Moravu hned na úvod. Město Zlín je zároveň rovněž etapovou zastávkou. Druhá návratová část vede přes východní a střední Slovensko, slavnostní cíl bude ve čtvrtek 12. října v lázeňském městě Piešťany.

V seznamu přihlášených figuruje celkem 68 vozů z 11 států. Nejstarším vozem bude Bentley 3 – 4,5 britské dvojice John Abel, Stephen Bradley, jehož rok výroby se datuje v roce 1924. Naopak k nejmladším vozům patří Saab 96 V4, Porsche 911a Jaguar E-Type s rokem výroby 1973. Příznivci historických vozů uvidí další skvosty jako například vozy značek Jaguar, Porsche, Alfa Romeo, Mercedes, Ford, Volvo, Datsun, Saab a další.

Město Zlín se stane etapovým městem TATRY CLASSIC MARATHON. Vozidla přijedou do Zlína po slavnostním startu v Bratislavě v neděli 8. října 2006 ve večerních hodinách (18 hodin) do prostoru parkoviště pod Velkým kinem a Hotelem Moskva. Zde mohou motorističtí fandové  obdivovat nádherné automobilové miláčky.

Bližší informace naleznete na internetové adrese: http://web.t-com.sk/tatryclassic nebo www.ClassicRally.org.uk

Program TATRY CLASSIC MARATHON (8. – 12. 10. 2006):

Slavnostní start – neděle 8. října v 10 hodin, Bratislava (Hviezdoslavovo nám., Hotel Carlton)
Neděle 8. října – 1. den (Bratislava – Zlín, 308,5 km)
Pondělí 9. října – 2. den (Zlín – Tatranská Lomnica, 349,5 km)
Úterý 10. října – 3. den (Tatranská Lomnica – Tatranská Lomnica, 339 km)
Středa 11. října – 4. den (Tatranská Lomnica – Piešťany, 462 km)
Čtvrtek 12. října – 5. den (Piešťany – Piešťany, 258 km)
Slavnostní cíl – čtvrtek 12. října v 16 hodin, Piešťany (pěší zóna, na ostrově před hotelem Balnea).                                                                                                                                                                             

ZLIN PRESS production
PR


 
 
Fotogalerie:   Historici na Klausenu 2006, foto Karel Kupka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose