www.car.cz
 

SCC: Angličan Sinclair po havárii na Monze v nemocnici!
     9.10.2006 12:25 - Vladimír Rožánek


Předposlední závodní víkend má za sebou Sports Car Challenge. V závodní sérii, určené silným prototypům, se zatím o vítězství v divizi 1 přetahují Angličan Sinclair na vlastní konstrukci Jade IES V6 a Francouz Wolfi Payr na PRC Ford Cosworth F1. Tak tomu bylo až do Monzy.

 

Tony Sinclair, který se díky poruše motoru již nezúčastnil nedělního závodu u nás v Brně, musel dát svůj vůz dohromady za abnormálně krátký časový úsek 3 dnů, protože ještě pořád měl nárok na titul v divizi 1.

 

Tým Jade Motorsport vůz však na Monzu připravil a Sinclair se tak mohl zúčastnit bojů o titul. Trochu překvapivě se na Monze objevil také syn stavitele vozů PRC Emauell Pedrazza, ale ne v druhé divizi, nýbrž v první a mezi silnými, více jak 600PS stroji, účinkoval s vrchařským speciálem PRC BMW 3,0 od Rudigera Juliuse Bernharda. Opět jsme viděli také Renza Meneghetiho na Lucchini Alfa 3,0.

 

Při tréninku na závod teprve Sinclair ladil vůz, a pole positions tak vybojoval E. Pedrazza na PRC. Ovšem Sinclair po startu z pátého místa nedobrzdil již v druhém kole, v zatáčce zvané Lesmo svůj Jade IES. Nezachytila ho ani bariéra, a tak vletěl až do svodidel, kde zůstal uvězněn do příjezdu záchranářů. Nyní po první operaci, bude minimálně po dobu 12 týdnů v péči nemocničního zařízení, zahalen do sádrového korzetu. Italská Policie však musela po nehodě zjistit, kam pošle trosky vozu Jade IES V6, který se již letos jednou rozbil.

 

Závod pak vyhrál Pedrazza na PRC BMW, před Beiselem se stejným vozem a Italem Meneghetim na Lucchini Alfa Romeo. Payr zajel do boxů s defektem řazení a klasifikován byl až na místě jedenáctém.

 

Divize 2 patřila Trufferovi, řed Munchem na Normě a opět pěkně třetím místem zabodoval Peham z Rakouska. Divize 4 pro vozy GT dopadla nejlépe pro Švýcara Kurta Petera na Porsche 996.

 

Druhý závod se jel již bez účasti vítěze divize 2 Piuse Trufffera, u kterého mechanici zjistili závadu v podobě silných vibrací vozu v prostorech motorové části. Suverénně zvítězil s náskokem 18s. Emanuell Pedrazza na PRC BMW 3,0. Druhé místo patřilo Payrovi, který měl s převodovkou a motorem Cosworth opět problémy, stejné to druhy závad, co vloni postihovaly našeho Michala Doláka.

 

Třetí místo zajel Beisel na PRC, který bojoval s Italem Prosperem na Lucchini Alfa. Druhá divize patřila Rakušanu Pehamovi, který díky neúčasti Truffera zabodoval vcelku velmi pěkně. Druhé místo opět zůstalo Munchovi s Normou a trio na stupních vítězů D2 ještě doplnil Němec Wolfert na MRP Opel, který se tam vešel díky neúčasti Rakušana Matzingera a Němce Schultise. Divizi 4 opanoval nováček Schmitter ze Švýcarska s Porsche 996, který však první závod nedokončil.

 

Výsledky Sports Car Challenge Monza:

 

1. jízda

 

Emauell Pedrazza (A)  PRC BMW 3,0 D1

Gerd Beisel (D) PRC BMW 3,2 D1

Renzo Meneghetti (I) Lucchini Alfa Romeo V6 D1

Pius Truffer (CH) PRC BMW D2

Adi Gartner (CH) Martini Alfa Romeo V6 D1

Gerhard Munch (D) Norma M20 Honda CN D2

 

2. jízda

Emauell Pedrazza (A)  PRC BMW 3,0 D1

Wolgang Payr (F) PRC Ford Cosworth 3,5 D1

Gerd Beisel (D) PRC BMW 3,2 D1

Mauro Prospero (I) Lucchini Alfa Romeo V6 D1

Adi Gartner (CH) Martini Alfa Romeo V6 D1

Joerg Peham (A) PRC Honda CN D2

 

Poslední závod Sports Car Challenge 2006 uvidí diváci na Hockenheimu, kde se jede 20.-21. Října.

 

Vláďa Rožánek

 

 

 

 


 
 
Fotogalerie:   Sobotní SCC z Mostu od Vládi Rožánka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose