www.car.cz
 

A1GP a Ocup: Michal Matějovský podruhé vyhrál a získal hlavní cenu
     9.10.2006 12:36 - tisková zpráva


Škoda – Česká pojišťovna Challenge

 

Také druhý závod pohárového projektu Škoda – Česká pojišťovna Challenge, který se jel v neděli jako doplněk českého podniku A1 GP v Brně, vyhrál Michal Matějovský z O2 Racing Teamu. Stejně jako v sobotu obsadil druhou příčku Jan Dostál a třetí promotér celé akce Václav Brejla.

 

Závod se odehrával velice podobně jako první, ale bylo v něm méně nervozity a střetů, neubylo ovšem pohledných soubojů ani napětí. Protože se jelo v pauze mezi sprintem a hlavním dlouhým závodem formulového Světového poháru národů, boje českých Octavií sledovalo okolo brněnského Masarykova okruhu několik desítek tisíc domácích i zahraničních diváků. Už sám start zaujal, hlavně když mladý František Marhoul velice významně neudržel nervy na uzdě a tedy ani nohu na spojce.

 

Ukázkově ulitý start pak brzy vedení závodu odměnilo trestem průjezdem boxy. Do čela šel opět Dostál těsně sledovaný Matějovským a Janákem, za nimi se hnali Brejla a Jupa sledovaní právě Marhoulem,  který dokonce v začátku závodu svedl několik soubojů, ačkoli dobře věděl, že hned při příštím průjezdu cílovou rovinkou uvidí asistenty startéra s tabulemi a oznámením o udělení trestu.

 

Matějovský se propracoval na první místo před Dostála a Brejla si opět poradil s Janákem. Vzniklo tak pořadí stejné jako výsledek prvního závodu a čekalo se, zda se druhý Dostál podruhé spokojí se stříbrem. Za vedoucím jezdcem se totiž tentokrát držel poměrně těsně a Matějovskému se nepodařilo ujet mu o víc, než necelé dvě sekundy. Dostál v posledních dvou kolech z dvanácti začal skutečně tlačit na pilu a stáhl Michalův náskok na pouhé čtyři desetiny sekundy, ale na konečné vítězství to nestačilo.

 

V cíli byl tedy první Matějovský před Dostálem, třetí místo ze soboty si zopakovali také Brejla a čtvrté Janák. Páté místo nakonec ukořistil Jiří Jupa. Diváci nadšeně aplaudovali situacím, v nichž na sebe opět  upozornil slovenský pilot Ivan Urban, který se po startu ze šestého místa trochu propadl a pak skvěle bojoval o ztracené pozice. Skutečnou lahůdkou byl jeho duel s Milošem Kárným, který Slovák nakonec opět vyhrál a cílem prolétl na šesté příčce před sedmým Kárným.

 

Osmý skončil Gottwald, devátý Fulín a desátý nakonec viděl šachovnicovou vlajku Marhoul, pro kterého vůbec nebylo jednoduché po vykonání penalizace, kdy se propadl skoro na samý konec pole, postupovat vpřed.

 

Pro mě je to obrovské štěstí a trochu i náplast na smolné finále oficiálního poháru Octavií, kdy mi kvůli smůle utekl titul. Moc děkuju týmu a všem, kdo mi pomohli,“ svěřil se šťastný vítěz Škoda – Česká pojišťovna Challenge Michal Matějovský, když si přebíral klíče od terénní čtyřkolky Linhai, jejímž majitelem se právě stal.

 

Jel jsem tentokrát opravdu od začátku takzvaně „kudlu“ a na konci jsem se snažil ještě přidat. Auto fungovalo fantasticky, gumy držely a kdyby se jelo o kolo víc, Michala bych asi měl. Ale nádherně jsem se svezl a hlavně jsme našli perfektní nastavení podvozku, které se nám celou sezónu nedařilo trefit. Už aby bylo jaro,“ usmíval se celkově druhý Honza Dostál, který jako odměnu získal špičkový mobilní komunikátor.

 

Václav Brejla se jako pořadatel projektu netajil spokojeností s celkovým průběhem i sportovní hodnotou závodů. „Všechno fungovalo a myslím, že jsme se před početným publikem předvedli velice důstojně. Do promotérství se určitě nehrnu, vyzkoušel jsem si to, ale organizování celého jedenáctého ročníku Česká pojišťovna – Škoda Octavia Cupu rád přenechám lidem z RING racingu. Na druhou stranu, kdyby se naskytla podobná příležitost, jaká byla tahle, určitě do toho půjdu,“ slíbil Václav, který jako třetí v celkovém pořadí dostal od partnerů projektu navigační sadu do auta.

 

Zkrátka nevyšel vlastně nikdo ze zúčastněných jezdců a jezdkyň. Rozdělovaly se mobilní telefony, kávovary, barevné televizory i vysavače, remosky a jen pro zajímavost, trochu problémů vzniklo Jirkovi Jupovi, který přemýšlel jak domů dopraví svou odměnu za páté místo, kterou byla pračka.

 

Projekt Škoda – Česká pojišťovna Challenge je minulostí, ale splnil svůj hlavní cíl. Předvedl české pohárové Octavie v tom nejlepším světle a diváky rozhodně nenudil…

 

PR

(8.10. 2006)


 
 
Fotogalerie:   A1GP Brno 2006 - foto Martina Folty

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose