www.car.cz
 

A1 GP Brno: skvělá prezentace týmových barev BRT
     10.10.2006 08:36 - tisková zpráva


Jirkové Gottwald a Jupa během vrcholného podniku A1 Grand Prix na Masarykově okruhu u Brna skutečně důstojně hájili barvy Bohemia Racing Teamu při exhibičním vloženém závodě pohárových Octavií pod názvem Škoda - Česká pojišťovna Challenge. Oba se celkově umístili v první polovině startovního pole, přesněji Jupa na páté a Gottwald na osmé pozici.

 

Pravidla samostatného podniku, který se jel mimo bodování letos už skončeného oficiálního poháru Octavií, byla odlišná a omezen byl taky počet suchých pneumatik, které měl každý jezdec na víkend k dispozici. Zkušení piloti rudostříbrných Octavií si však s deseti kousky vystačili. Všechno začalo už pátečními tréninky.

 

Jel se jeden volný a odpoledne pak už oficiální měřený. Jezdci to neměli jednoduché, Jirka Gottwald nebyl v ideální kondici, Jupa se pro změnu pral s nastavením vozu, který byl během sezóny uzpůsoben podle požadavků Janiho Paasonena. "Není to moc můj styl, Jani má spoustu věcí nastavenou jinak a tak to s kluky hledáme," svěřil se Jupa. "On je taky o pěkných pár kilo těžší a auto je nastaveno i podle toho. Ale zlepšuje se to," dodal po kvalifikaci, ve které zajel pátý nejrychlejší čas. Dodejme, že Jirka Gottwald skončil až dvanáctý, ale bral to hlavně jako motivaci pro závod.

 

Ten první se jel v sobotu dopoledne a oproti předpovědím meteorologů svítilo nad okruhem sluníčko. Oběma pilotům vyšel start, Jupa si po malém zaváhání udržel páté místo a Jirka Gottwald se brzy začal posunovat mezi první desítku. Bojoval statečně a nepolevil ani na moment. Výsledkem bylo po dvanácti odjetých kole krásné sedmé místo v cíli. Jupa začal ale ve druhé polovině závodu mít vážné problémy se slovenským jezdcem Ivanem Urbanem. Ten Jirku dojel a začal ho soustavně atakovat.

 

Dlužno doplnit, že šlo o velice pohledný a naprosto čistý souboj trvající několik kol, který byl pak označen dokonce za ozdobu celého závodu. Oba jezdci si během něj několikrát vyměnili pozice a jeden na druhého pokaždé dokázal vyzrát v jiné pasáži technické brněnské trati. Víc štěstí ale nakonec přálo Slovákovi, který pod šachovnicovou vlajku dojel právě v momentě, kdy byl pátý a na Jupu tak zbylo šesté místo. "Na Ivanovi bylo vidět, že opravdu umí a naše souboje byly tvrdé, ale naprosto korektní. Takhle krásně už jsem si dlouho nezazávodil. Škoda jedné pozice, měl prostě víc štěstí," konstatoval pak Jupa.

 

Nedělní druhá jízda byla naplánována do mezery mezi hlavními závody formulového Poháru národů a tak ji sledovaly skutečně desítky tisíc diváků. Jupa startoval z páté pozice a Gottwald z deváté. Závod byl tentokrát mnohem klidnější, pokud nebudeme počítat například souboj, který musel Jupa vybojovat s mladičkým Marhoulem. Gottwald se dokázal v ostré konkurenci opět posunout  o kus dopředu. Cílem pak projel Jupa na své páté pozici a Gottwald byl odmávnut opět jako sedmý a prokázal tak nesporné jezdecké kvality.

 

Spousta smíchu potom panovala i při závěrečném ceremoniálu, kdy všichni zúčastnění jezdci přebírali hodnotné věcné ceny, které promotér podniku, Václav Brejla, dokázal získat od partnerů celého projektu. Gottwald, který byl po sečtení bodů klasifikován celkově na osmé pozici,  se stal majitelem barevného televizoru. Hůř na tom byl Jirka Jupa, který jako cenu za páté místo celkově obdržel pračku a marně si lámal hlavu jak ji dostane do auta, aby ji odvezl domů do Družce u Kladna.

 

"Uspořádat na závěr sezóny ještě takovou akci, byl rozhodně dobrý nápad a věřím, že desítky tisíc diváků v Brně jsme určitě nenudili. Mám radost, že obě naše auta bojovala v první polovině startovního pole a dali jsme o sobě vědět," zhodnotil víkend manažer Bohemia Racing Teamu Petr Najman a doplnil, že za necelé dva týdny se tým do Brna zase vrací k finálnímu podniku letošní sezóny, kterým bude Alfa Romeo Epilog 2006.

 

(9.10. 2006)

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Formulový pohár národů v Brně od Pavla Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose