www.car.cz
 

Václav Pech vyhrál taky v Příbrami
     10.10.2006 22:40 - tisková zpráva


Závěr letošní domácí sezony v automobilových soutěžích patří jednoznačně staronovému mistru ČR Václavu Pechovi, který vyhrál také i na posledním podniku šampionátu. Vítězstvím v Rallye Příbram potvrdil svoji suverénní pozici domácího mistra v této motoristické disciplíně.

 

„Mám velkou radost, že se nám podařilo zvítězit i na rallye v Příbrami. Soutěž má bohatou historii a tak zápis mezi vítěze je vyznamenáním pro každého jezdce. My jsme zde vyhráli již jednou v roce 2002. Pro zisk letošní vítězství jsme ale měli na začátku soutěže nelehký úkol – porazit s produkčním vozem jezdce s WRC technikou, kteří zde mohli výjimečně startovat.

 

Karel Trněný odstoupil hned z kraje, ale s Leošem Flídrem jsme sváděli tuhý boj na každé rychlostní zkoušce a jsem rád, že jsme z tohoto souboje vyšli jako vítězové. Ani v závěru soutěže jsme si však nemohli oddychnout, museli jsme hlídat dotírajícího Václava Arazima, který se snažil nás ohrozit z druhé pozice,“ říká Václav Pech jun.

 

Náročnou soutěže s 21 rychlostními zkouškami zvládli na výbornou také mechanici z Charouz racing systému a Václav Pech je v cíli chválil za jejich stoprocentně odvedenou práci. „Jako vždy bylo auto perfektně nachystané na tuto těžkou soutěž a během celého rallye jsme nemuseli řešit žádnou závažnější závadu.

 

Před poslední sekcí jsme sice v servisu měnili zadní diferenciál, ale spíše z preventivních důvodů. Mechanici odvedli perfektní práci a celou výměnu zvládli v předepsaném čase, dokonce ještě dříve něž se Petr Uhel stačil vymanit z obětí přihlížejících fanynek. Množství našich fanoušků mělo tak jedinečnou příležitost sledovat naše chlapce při práci a potlesk při dokončení montáže diferenciálu byl zcela na místě,“ říká Václav Pech jun. a dodává: „Soutěž podle mého mínění byla velmi dobře připravena a organizována. Rychlostní zkoušky jsou zde ale velice kluzké a právě díky pneumatikám Matador, které na takovém povrchu mají až neuvěřitelnou přilnavost jsme mohli dosáhnout skvělého výsledku. Potěšil nás také velký zájem fanoušků, kteří se přišli podívat k trati a také navštívili servisní zónu. Na vyhlašování výsledků v neděli po poledni panovala i díky počasí opravdu výborná atmosféra. Byla to velmi zdařilá soutěž.“

 

Plzeňskou posádku Pech – Uhel čeká v závěru sezóny ještě exhibiční závod, který se uskuteční na autodromu v Sosnové pod již tradičním názvem „Setkání mistrů.“

 

„Rádi se této exhibice zúčastníme. Okruh v Sosnové je místo, kam se vracím obzvláště rád, protože právě zde jsme v roce 1996 absolvoval svůj vůbec první závod. Jsem také potěšen skutečností, že právě mě si toto závodiště vybralo jako patrona okruhu a rád si přijedu v polovině listopadu zazávodit. Zvu tímto také naše fanoušky, protože v Sosnové o efektní jízdu v dlouhých smycích nikdy není nouze,“ dodává ještě Václav Pech jun.

 

 

Jaroslav Štauber

www.RallyeJournal.cz


 

Konečné výsledky Rallye Příbram 2006

 

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Pech-Uhel

Arazim-Gál

Štajf-Černoch

Jandík-Chrastecký

Votava-Synáč

Triner-Singer

Tlusťák-Dědic

Orsák-Pešek

Tuček-Tesař

Barvík-Mynářová

Mitsubishi Lancer Evo IX

Mitsubishi Lancer Evo IX

Subaru Impreza STi C

Mitsubishi Lancer Evo VII

Mitsubishi Lancer Evo VIII

Fiat Punto S 1600

Citroen Saxo Kit Car

Mitsubishi Lancer Evo VII

Mitsubishi Lancer EVO VI

Mitsubishi Lancer VI

2h04'07"2

+32"4

+1'42"9

+3'21"0

+4'29"4

+4'42"0

+4'43"0

+5'56"6

+7'40"3

+7'46"7

 

 

PR 

 

 


 
 
Fotogalerie:   Kotrmelec, Sosnová 2006 - foto Luboš Novosád

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose