www.car.cz
 

Jan Kopecký po tureckém shakedownu .Topí se v bahně
     12.10.2006 17:13 - tisková zpráva


FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP

Rally of Turkey, Turecko, Čtvrtek, 12.října 2006, Antalya

 Posádka Jan Kopecký-Filip Schovánek ve čtvrtek absolvovala oficiální shakedown před Tureckou rally a je připravena na start velmi náročné soutěže v Turecku. Kompletní Czech Rally Team Škoda-Kopecký však již od středy bojuje s velmi nepříznivými povětrnostními podmínkami. Ve středu se přehnal oblastí, kde je situována Turecká rally, velmi silný vítr s vydatným deštěm. Vítr byl zkázou především pro servisní zázemí zúčastněných týmů a několik servisních stanů bylo výrazně poškozeno.

Silný déšť způsobil, že na promáčené trati oficiálního shakedownu se vytvořily velmi hluboké koleje, které ještě ztížily již tak náročnou trať shakedownu. Předpověď počasí není příznivá ani pro nadcházející tři dny a posádky i týmy zcela určitě prožijí jednu z nejnáročnějších soutěží tohoto roku.

Včera se přehnal servisním areálem silný déšť, který měl sílu uragánu. Z nebe doslova padala velká kvanta vody a my jsme se brodily v servisním areálu po kotníky ve vodě. Bohužel několik servisních zázemí ostatních týmů bylo velmi vážně poničeno.

Dnes od jedenácti hodin opět začalo vydatně pršet a v servisním areálu začali pořadatelé odčerpávat vodu, neboť situace byla pro všechny týmy velmi složitá. Všichni se zde doslova topíme.

Honza s Filipem vyjeli do svého prvního průjezdu oficiálního shakedownu v době před dalším přívalovým deštěm. Přesto již byly na trati doslova drastické koleje způsobené velmi měkkým povrchem, který byl kvůli středečnímu dešti silně podmáčený. Honza nezávodil nikdy za podobné situace a ideálně neodhadl neuvěřitelně náročné podmínky. Z tohoto důvodu málem dvakrát převrátil vůz, který byl v hlubokých kolejích špatně ovladatelný.

V druhém průjezdu byl posádka Czech Rally Teamu Škoda-Kopecký postižena defektem pneumatiky a navíc byla signalizována porucha dávkování paliva. Proto se Honza vrátil do servisního zázemí, kde byla porucha odstraněna. Přes oblast se opět přehnal přívalový déšť a než se Honza vrátil na start shakedownu, tak bylo na trati 20-30 cm vody. Spíš než jízdu absolvoval Honza rozplavbu.

Při shakedownu jsme si ověřili funkčnost vozu a soustředíme se na zítřejší start Turecké rally. Soutěž bude neuvěřitelně náročná, neboť jsou očekávány deště ve všech etapách této soutěže. Očekával jsem velmi těžkou soutěž, ale skutečnost výrazně předčila moje očekávání.

O výsledku bude rozhodovat nastavení vozu a volba pneumatik. Důležitá bude i potřebná dávka štěstí, neboť charakteristika trati je velmi náročná i za běžných klimatických podmínek,“ řekl před startem Turecké rally vedoucí týmu Josef Kopecký.

V páteční etapě Turecké rally čeká na posádky náročných devět rychlostních zkoušek. Start úvodní erzety je v šest hodin a 58 minut.

www.CzechRallyTeam.com

 

PR


 
 
Fotogalerie:   A1GP Brno 2006 - foto Martina Folty

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose