www.car.cz
 

Hynek Charous v divizi D4 s Ferrari 360 Challenge
     14.10.2006 10:21 - Pavel Jelínek


Brněnský jezdec Hynek Charous má za sebou dva roky závodění v Octavia cupu, kde je velká konkurence. Nyní se objevil v divizi 4 ve Ferrari 360 Challenge a právě s tímto vozem by se brzy měl představit znovu. Na tečce za letošní sezónou, tradičním Epilogu na Masarykově okruhu.

 

„Divizi 4 jsem opustil právě kvůli Octavia cupu před dvěma lety, kdy jsem

startoval s třílitrovým Renaultem Clio V6. Nyní se do D4 vracím a měl bych se vedle octavií objevovat také ve Ferrari 360 Challenge. V Octavia Cupu jsem letos jel druhou sezónu. Závodění je pro mě v určitém smyslu relax a přísun adrenalinu zároveň. Líbí se mi atmosféra, prosycená závodním benzínem,“ prozrazuje Hynek.

 

S rudým speciálem s koníkem ve znaku se Brňan poprvé objevil při prestižní příležitosti, při vloženém závodě divize 4 v rámci premiérového závodu A1GP na Masarykově okruhu. Jel sobotní sprint na deset kol a v neděli již opět volant vozu přenechal Petrovi Vacíkovi. V cíli se nakonec v silné konkurenci objevil na celkově šestém místě a hlavně - s neškrábnutým Ferrari. „V mém premiérovém závodě jsem samozřejmě chtěl také zabojovat a ne jet pouze na údržbu. Díky dobré ovladatelnosti vozu jsem se celkem rychle adaptoval. Zajisté jsem se snažil závod dokončit, ale rozhodně ne výletním tempem. Užíval jsem si to, absolutně perfektní jsou brzdy, dobře se dávkují a mají cit. Spokojen jsem byl i s pádlovým řazením "F1" pod volantem,“ líčí první ostré svezení Hynek Charous, který mimochodem nemá žádný příbuzenský vztah s mnohanásobným českým mistrem a managerem podobného jména, Antonínem Charouzem.

 

„Vždy jsou rezervy - jak v nastavení auta, tak ve schopnostech pilota. Dá se říci, že s premiérou jsem byl spokojen i pokud šlo o můj výkon. Neudělal jsem žádnou zásadní chybu. Vlastně na to, že jsem v autě seděl teprve potřetí, mi neskutečně rychle "padlo do ruky". Samozřejmě je ale dále co zlepšovat,“ pokračuje ve vzpomínkách na první říjnový víkend a v jeho hodnocení Hynek.

 

V neděli v dalším klání divize 4 se už ale neobjevil, protože to ani neměl v plánu. „Dohodu jsem měl jen na sobotní závod. V neděli jsem se chtěl navíc maximálně věnovat  poslednímu závodu Octávia cupu v letošní sezóně. Už nyní ale můžeme prozradit, že Epilog pojedu určitě s Ferrari. Posádka bude česko-německá a pojedeme ve složení Vacík, Charous, Hanel a Waszek. A v tomto pořadí se budeme nejspíš také za volantem při šestihodinovce střídat,“ prozradil dále Charous zároveň s pozváním na závod pro diváky. Připomeňme tedy, že Alfa Romeo Epilog 2006 se pojede již v sobotu 21. října tradičně v Brně a vstup bude zdarma. Stejně tak zadarmo na okruh budou jezdit i autobusy MHD.

 

Pokud jde o příští rok, Hynek Charous zatím nemá zcela jasno. I když některé sny má, jak prozradil na závěr: „Sezóna 2007 je zatím pro mě otevřená. Jistý mám zatím start v dalším ročníku Octavia cupu a také pár vytrvalostních závodů s Ferrari. Rád bych absolvoval také 24 hodinovku v belgickém SPA nebo na německém Nürburgringu. To je pro mne velká výzva. A rád bych také zkusil Porsche 997 GT3 RS….“

 

 

 

Tisková informace Ferrari Bohemia Racing Teamu

 

Pavel Jelínek,

Media servis

www.car.cz, www.motormix.cz

Tisková informace

V Brně 11. října 2006

 


 
 
Fotogalerie:   Hynek Charous, premiéra s Ferrari 360 Challenge

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose