www.car.cz
 

Citroën C3 XTR . Zábava pro každý den
     tisková zpráva


Automobilka Citroën představila na autosalonu v italské Boloni v prosinci 2003 studii C3 XTR, jež vznikla úpravou modelu C3. Dobrodružný a originální design modelu přenáší vlastnosti sportovně-užitkových vozů (SUV) do kategorie malých vozů. Stojí tak u zrodu zcela nové kategorie vozidel. Vůz je určen pro volný čas a spojuje robustní křivky exteriéru s pohodlným a variabilním vnitřním prostorem.


Citroën C3 XTR je skvěle vybaven pro využití ve volném čase

Vnější vzhled Citroënu C3 XTR na první pohled upoutá robustností, podporující jedinečný charakter vozidla pro volný čas. Mnohostranné využití vozidla je podobně jako u terénních vozů kategorie SUV umocněno zesílenou ochranou nárazníků a podběhů kol, praktickým střešním nosičem a ochranným plechem pod motorem.

Interiér modelu C3 XTR je prostorný a důmyslně řešený. Zvýšená poloha řidiče při řízení umožňuje výborný výhled z vozu. Ve standardní výbavě modelu je řada praktických prvků: vyjímatelná deska Moduboard umožňuje variabilní úpravu zavazadlového prostoru, Baby Pack přináší do vnitřního prostoru vozidla pocit klidu a pohody.

Jako všechny vozy z modelové řady C3 nabízí i model XTR pozoruhodné jízdní vlastnosti. Citroën C3 XTR je k dispozici s dynamickými motory 1.4i 16V (65 kW / 90 k), 1.6i 16V (80 kW / 110 k) a 1.4 HDi 16V (66 kW / 92 k). S cílem nabídnout co největší pohodlí a zážitek z jízdy jsou verze se zážehovými motory standardně vybaveny elektronickou manuální převodovkou SensoDrive s možností automatického řazení.

V oblasti bezpečnosti model C3 XTR nabízí rozsáhlou paletu prvků pasivní i aktivní bezpečnosti: čelní a boční airbagy, ABS s elektronickým rozdělovačem brzdného účinku EBD a elektronickým brzdovým asistentem EBA, systémem automatického zapnutí výstražných světel při prudkém brzdění nebo kotoučové brzdy na všech kolech. Citroën C3 XTR sdílí platformu s modely C3 Pluriel, C2 a C3, které ve svých kategoriích získaly čelní umístění v testech bezpečnosti EuroNCAP (4 hvězdičky a hodnocení 31, 29 a 28 bodů).

Prodej modelu C3 XTR v České republice bude zahájen 1. května 2004.

Verze Cena vč. DPH
1.4i 16V 437 900 Kč
1.6i 16V 467 900 Kč
1.4 HDi 16V 497 900 Kč


Rozšíření nabídky automobilky Citroën v segmentu malých vozů

Automobilka Citroën rozšiřuje svoji nabídku v segmentu malých vozů o model C3 XTR. Po představení modelů C3, C3 Pluriel a C2 je nový model důkazem snahy značky Citroën o rozšíření nabídky o nové, originální a v mnohém inovativní vozy. Citroën C3 XTR přesně zapadá do této koncepce. Těží ze všech silných stránek modelu C3: nabízí zvýšenou polohu řidiče při řízení, skvělé jízdní vlastnosti, netušený vnitřní prostor a originální design. C3 XTR je prakticky řešený vůz, který vyniká vysokým stupněm bezpečnosti a snadnou ovladatelností.

Důležitá data v historii modelové řady C3

C3 březen 2002
C3 1.4 HDi 16V červen 2002
C3 1.6i 16V SensoDrive červenec 2002
C3 Pluriel květen 2003
C3 XTR březen 2004


Obsah

Shrnutí

Vnější design navozuje pocit bezpečnosti a mnohočetného využití
Vnitřní prostor vyniká pohodlím a variabilitou
Nabídka dynamických motorů
Bezpečnostní výbava pro každou situaci

Technické údaje
Rozměry
Vnější design navozuje pocit bezpečnosti a mnohočetného využití

Design, ve kterém se snoubí robustnost s čistotou linií
Dojem robustnosti a osobitosti, který vzbuzuje exteriér modelu C3 XTR, v posádce budí pocit důvěry a bezpečí.

· Dojem robustnosti podtrhuje černá barva masky chladiče, jež nechává vyniknout masivnímu hliníkovému znaku Citroën a světlometům krytým hladkým sklem.
· Přední a zadní černý nárazník hladce přecházejí do podběhů kol.
· Podběhy kol a prahy karoserie jsou lemovány ochranným krytem v černé barvě.
· Plech pod motorem přispívá k ochraně podvozku vozidla při průjezdu nezpevněným terénem.

Citroën C3 XTR se vyznačuje osobitou elegancí. Boční lišty v barvě karoserie, ozdobné lišty mlhových světlometů z šedého hliníku či ozdobná hliníková lišta v zadním nárazníku podtrhují elegantní a originální design vozu.

A konečně střešní nosič s mnohostranným využitím řadí model C3 XTR ke skupině vozů pro volný čas.


Vůz pro volný čas
Specifická stavba vozu a jeho vnější výbava dokazují, že model C3 XTR je určen nejen k městskému provozu, ale i k jízdě po cestách s horším povrchem.

· Maisvní nelakované nárazníky dodávají vozidlu robustní charakter a zvyšují jeho odolnost při malých nárazech v městském provozu i proti štěrku a drobným předmětům.
· Pneumatiky o rozměrech 185/60 R15 dodávané se všemi nabízenými motory umocňují dokonalý požitek z jízdy na všech typech silnic a propůjčují vozidlu skvělé jízdní vlastnosti.
· Výrazem stylu modelu C3 XTR je střešní nosič. Nabízí mnohostranné možnosti použití a snese zatížení až 60 kg.
Střešní nosič lze nastavit dvěma způsoby:

Podélně s osou karoserie: nastavení, jež zaručuje nejmenší odpor vzduchu jak v nezatíženém stavu, tak při zatížení nosiče nákladem.
Příčně proti ose karoserie: střední část každého nosníku lze odmontovat a příčně připevnit k druhému nosníku. Není tedy nutné používat přídavné příčníky nebo adaptéry. Celou operaci může provést jedna osoba během několika minut pomocí klíče, který je dodáván s vozidlem.

Vnitřní prostor vyniká pohodlím a variabilitou

Uspořádání vnitřního prostoru u modelu XTR nabízí všechny výhody modelové řady C3. Vyšší poloha řidiče při řízení umožňuje panoramatický výhled. Vůz je vybaven praktickými doplňky jako je Moduboard či Baby Pack.

Vládce silnic
Vnitřní vybavení modelu C3 XTR zvyšuje pohodlí i bezpečnost cestujících a přispívá k příjemnému požitku z jízdy.

· Komfortní přední sedadla se zesíleným bočním vedením jsou převzata z modelu C3 Exclusive. Stejně jako zadní sedadla poskytují vyšší polohu při cestování, a umocňují tak jízdní pohodlí.
· Široké čelní sklo umožňuje skvělý výhled řidiče a spolujezdce. Zároveň jím do vozu proniká dostatek světla, a celý interiér vozu je tak bohatě prosvětlen.
· Vnitřní uspořádání vozu vzbuzuje dojem prostoru a pohodlí.

Praktické řešení zavazadlového prostoru
Citroën C3 XTR, vůz pro volný čas, nabízí objemný, praktický a funkční zavazadlový prostor. Vůz je standardně dodáván s vyjímatelnou deskou Moduboard, sloužící k úpravě úložné plochy zavazadlového prostoru.
Díky desce Moduboard lze dno zavazadlového prostoru upravit do zcela rovné plochy, zasahující od hrany víka zavazadlového prostoru až k opěradlům zadních sedadel. Deska Moduboard navíc snese stejné zatížení jako dno zavazadlového prostoru. Objem zavazadlového prostoru lze zvětšit ze základního objemu 279 litrů až na 1 155 litrů při sklopených zadních sedadlech.
Snadná manipulace s deskou Moduboard umožňuje měnit členění zavazadlového prostoru dle aktuální potřeby. Umožňuje rovněž snazší nakládání a zabezpečení křehkého nákladu.
Deska Moduboard je prakticky uložena ve svislé poloze proti opěradlu zadního sedadla.

Baby Pack v sérii
Citroën C3 XTR myslí na bezpečnost a pohodlí cestujících na zadních sedadlech – především na bezpečnost dětí. Model je standardně vybaven Baby Packem, jenž obsahuje přídavné asferické zpětné zrcátko pro sledování zadních sedadel a elektrické ovládání dětské pojistky na palubní desce. Dalšími doplňky pro volný čas jsou letecké stolky umístěné na zadní straně opěradel předních sedadel a zásuvka 12V u zadních sedadel. Letecké stolky obsahují držák na pohárek a háčky pro zavěšení potřebných předmětů.

Nabídka dynamických motorů

U vozů pro volný čas je důležitým parametrem požitek z řízení. Proto jsou v nabídce motorů pro Citroën C3 XTR nejdynamičtější motory nabízené s modely C3. Ze stejného důvodu je rovněž se zážehovými motory standardně dodávána manuální elektronická převodovka SensoDrive, která dodává vozu ještě větší dynamiku.

Model C3 XTR je dodáván se 3 různými motory, včetně zcela nového zážehového motoru 1.4i 16V.

· Nový motor 1.4i 16V disponuje výkonem 65 kW / 90 k při 5 250 ot/min a maximálním točivým momentem 133 Nm při 3 250 ot/min. Až 90 procent maximálního točivého momentu, tedy 118 Nm, je k dispozici již při 1 800 ot/min. Motor je vybaven technologií variabilního časování ventilů, šestnáctiventilovým uspořádáním a vyztuženou skříní. Může se proto pochlubit dobrým výkonem a nízkou hladinou hluku. Motor vyhovuje požadavkům ekologické normy Euro IV.

· Motor 1.6i 16V poskytuje vozu C3 vlastnosti a požitek z jízdy na špičkové úrovni. Disponuje výkonem 80 kW / 110 k při 5 750 ot/min s maximálním točivým momentem 147 Nm při 4 000 ot/min. Motor navíc vyniká extrémně nízkou spotřebou a výborným zátahem již při nízkých otáčkách.

· Model C3 XTR může být osazen výkonným vznětovým motorem 1.4 HDi 16V dodávaným v kombinaci s manuální pětistupňovou převodovkou. Motor spojuje výhody nízké spotřeby s mimořádným výkonem, zejména při nutnosti prudkého zrychlení při středních otáčkách. Disponuje výkonem 66 kW / 92 k při 4 000 ot/min s maximálním točivým momentem 200 Nm při 1 750 ot/min.

Bezpečnostní výbava pro každou situaci
Citroën C3 XTR je vybaven prvky aktivní a pasivní bezpečnosti, které jej řadí na vrchol segmentu.
Podobně jako model C3 může být i C3 XTR vybaven zvukovým znamením při překročení předvolené rychlosti, tempomatem, automatickými stěrači s dešťovým senzorem a systémem automatického zapnutí světlometů za snížené viditelnosti.
Model C3 XTR standardně nabízí nejmodernější technologie brzdového systému: systém ABS s elektronickým rozdělovačem brzdného účinku (EBD), elektronickým brzdovým asistentem (EBA) a automatickým zapnutím výstražných světel při prudkém brzdění.
Citroën C3 XTR má skvělé jízdní vlastnosti. Díky řešení nápravy (přední náprava typu pseudo-McPherson, zadní s deformovatelnou příčkou) vyniká dokonalým držením stopy a rychlou a přesnou reakcí na pokyny řidiče. Model C3 XTR lze na přání vybavit elektronickým stabilizačním systémem (ESP).

Mezi další bezpečnostní prvky, které pomáhají zajistit dokonalou ochranu všem cestujícím, patří čelní a boční airbagy, výškově nastavitelné bezpečnostní pásy s pyrotechnickými předpínači a omezovačem tahu, tři zadní tříbodové pásy, tři zadní hlavové opěrky a inteligentní sloupek řízení se systémem „body block“.

Technické údaje

TECHNICKÉ ÚDAJE
1.4i 16V 1.6i 16V 1.4 HDi 16V
MOTORYZdvihový objem válcůMaximální výkon v kW CEE (k DIN)Maximální točivý moment (při ot/min): 1360 cm365 (90)133 Nm (3250) 1587 cm380 (110)147 Nm (4000) 1398 cm366 (92)200 Nm (1750)
PŘEVODY SensoDrive SensoDrive Pětistupňová převodovka
BRZDYPneumatikyPřední brzdy:Zadní brzdy: 185/60 R 15kotoučové s vnitřním chlazením 266 x 22bubnové 8" 185/60 R 15kotoučové s vnitřním chlazením 266 x 22kotoučové s vnitřním chlazením 247 x 9 185/60 R 15kotoučové s vnitřním chlazením 266 x 22kotoučové s vnitřním chlazením 247 x 9
HMOTNOSTPohotovostní EHKCelková EHKHmotnost přívěsu nebrzděného brzděného 1051 kg1506 kg555 kg1190 kg 1075 kg1530 kg580 kg1190 kg 1088 kg1543 kg575 kg1190 kg
REZERVNÍ KOLO 185/60 R 15 185/60 R 15 185/60 R 15
PRŮMĚR OTÁČENÍ 11,29 m 11,29 m 11,29 m
SCx 0,695 m² 0,695 m² 0,695 m²
Max. rychlost 182 km/h 192 km/h 180 km/h
ZRYCHLENÍ0-100 km/hod400 m s pevným startem1000 m s pevným startem30 -> 60 km/h na 3. rychlostním stupni60 -> 90 km/h na 4. rychlostním stupni80 -> 120 km/h na 5. rychlostním stupni 14,5 s19,3 s35,7 s4,5 s5,1 s11,1 s 12,9 s18,6 s34,0 s3,9 s4,2 s8,5 s 12,9 s18,7 s34,7 s5,9 s6,9 s14,2 s
SPOTŘEBAMěstský provoz (ECE) (l/100 km)Mimoměstský provoz (EUDC) (l/100 km)Kombinovaný provoz (l/100 km)Emise CO2 (gr/km) 7,656143 8,05,16,2148 5,33,74,3112
DOJEZDObjem palivové nádržeDojezd na plnou nádrž (smíšený provoz) 47 l 783 km 47 l746 km 47 l1093 km

Rozměry

VNĚJŠÍ ROZMĚRY C3 C3 XTR
Celková délka 3850 mm 3850 mm
Celková šířka 1667 mm 1 687 mm(+ 20 mm)
Přední převis 750 mm 750 mm
Zadní převis 640 mm 640 mm
Rozvor 2460 mm 2 460 mm
Celková výška vozidla 1519 mm 1 609 mm(+ 90 mm)
Rozchod předních kol 1435 mm 1 435 mm
Rozchod zadních kol 1435 mm 1 435 mm
Průměr otáčení 11,24 m 11,29 m
Světlá výška nápravy vozidla 123 mm 123 mm

tisk info
 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose