www.car.cz
 

Epilog s třešničkou na dortu : s Pagani Zonda s Jarkem Janišem !! V sobotu
     17.10.2006 11:02 - tisková zpráva


ŠESTIHODINOVÝ VYTRVALOSTNÍ ZÁVOD AUTOMOBILŮ

 

Již tradičním zakončením motoristické sezóny na brněnském Automotodromu je podnik Epilog, tedy šestihodinový vytrvalostní závod vozů Divize 4. Jedná se o poslední závod na Masarykově okruhu v roce 2006 a rovněž o poslední závod Mistrovství České republiky této divize. Po třech hodinách závodu se totiž vyhodnotí pořadí jednotlivých vozů ve třídách do 1400ccm, do 1600ccm, do 2000ccm a nad 2000ccm. Celkové pořadí šestihodinového závodu se do Mistrovství České republiky nezapočítává.

 

Startovní listina závodu Alfa Romeo Epilog čítá více než 60 vozů mezi nimiž nechybí automobily jako Mercedes Benz CLK DTM, Porsche 911 GT3, BMW Z4 Coupe, Ferrari F 360 Modena či Tatra Ecorra. Třešničkou na dortu jistě bude vůz Pagani Zonda s Jarkem Janišem za volantem.

 

Přihlášení jezdci nejprve v pátek odpoledne absolvují tři měřené tréninky, které určí pořadí na startovním roštu vytrvalostního závodu. V sobotu dopoledne pak jezdce čeká dvacetiminutový warm-up a chvíli po poledni se celé startovní pole sejde na startovním roštu. Po zaváděcím kole přijde letmý start a pak už budou jezdci kroužit po trati až do večerních hodin. Právě zakončení závodu ve večerních hodinách je významným charakteristickým rysem závodu Epilog. Hra světel na závodní trati připomíná atmosféru slavných čtyřiadvacetihodinových závodů v Le Mans či ve Spa.

 

Celkové pořadí šestihodinového závodu bude vyhlášeno ve třídách do 1400ccm, do 1600ccm, do 2000ccm, do 3500ccm a nad 3500ccm.

 

Ve třídě do 3500 kubických centimetrů se s BMW Z4 Coupe představí rakouská legenda v závodech na okruzích Dieter Quester. Čtyřnásobný mistr Evropského šampionátu cestovních vozů, který v roce 1974 usedl i do kokpitu Formule 1, se bude za volantem střídat s Dirkem Wernerem a českou hvězdou seriálu FIA GT Jarkem Janišem. Janiš si po smolném víkendu v italské Adrii, kde se jeho tým kvůli selhání brzd musel spokojit až s dvanáctou příčkou v předposledním závodě FIA GT letošní sezóny, jistě bude chtít spravit chuť.

 

Kromě BMW Z4 Coupe bude společně se svým bratrem Erikem a Antonínem Herbeckem řídit vůz Pagani Zonda GR ve třídě nad 3500ccm. BMW M3 E46 GTR s obsahem do 3500ccm budou řídit další účastníci seriálu FIA GT, Lukas Lichtner-Hoyer a jeho týmový kolega Thomas Gruber.

 


 

 

 

SLUŽBY NÁVŠTĚVNÍKŮM

 

Vstupné

Na všechny otevřené tribuny (C, T2, T3 a T5) je vstupné zdarma.

Vstupné do paddocku:        dospělí 100,-Kč

                                      děti do 14 let 50,-Kč

                                      děti do 6 let zdarma

 

 

Doprava

Pravidelná autobusová linka 402 ze Starého Lískovce

V sobotu navíc speciální autobusová linka 400 z Mendlova náměstí na okruh a zpět ZDARMA

 

 

Parkování

Pro návštěvníky, kteří přijedou na okruh vlastním automobilem či na motorce, bude otevřeno parkoviště P-VN u tribun T5 a T3.
 

Parkovné:      Motocykl       50Kč/den

                   Automobil      100Kč/den

                   Autobus        500Kč/den

 

 

Velkoplošná obrazovka

Naproti tribuně T3

 

 

Doprovodný program

Po celý den jsou pro návštěvníky brněnského Automotodromu připraveny různé atrakce:

 

- autogramiáda jezdců závodu Alfa Romeo Epilog 2006
- autogramiáda herců a tvůrců filmu Ro(c)k podvraťáků

- trenažér formule A1

- Sony Playstation 2

- skákací hrady a lezecké stěny

- dětské dopravní hřiště

- výstava historických vozů a motocyklů

- motokárová dráha

- prezentace nové řady vozů Alfa Romeo

 

Harmonogram  přinášíme na jiném místě- viz zde

 

AMD / PR


 
 
Fotogalerie:   PC Brna 2006, foto František Kocman

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose