www.car.cz
 

Jelínkovo prokletí poslední erzety pokračuje. Defekt i ve finiši Hradecké rallye
     17.10.2006 23:03 - tisková zpráva


Jan Jelínek už potřetí v sezoně může žehrat na smůlu, která jej postihla na posledním měřeném testu. Tentokrát za defekt nezaplatil pádem pořadím a veškerá snaha o útok na medailové příčky tím přišla vniveč.  

Trochu překvapivě usedli Jelínek s Kotěnou na Labské Trotina Rally do vozu Mitsubishi Lancer EVO VII vypůjčeného od Miroslava Jandíka. „Svou devítku jsme měli možnost výhodně prodat, tak jsme této příležitosti využili. Sice jsme tím ztratili letos možnost být na špici pořadí, na druhou stranu to chápu jako investici do budoucna. Chceme postavit další EVO IX, která bude špičkově vybavená a pomůže nám v příští sezoně myslet na příčky nejvyšší,“ zdůvodnil tah zlínský jezdec.      

První kilometry se zapůjčenou „sedmičkou“ absolvoval Jelínek až v úvodu Labské Trotina Rally. „Soutěž jsme si tak trochu prohráli už v úvodu, kdy jsem první dvě rychlostní zkoušky hodně tápal. Hledal jsem optimální recept s tímto vozem, který byl nastaven mnohem tvrději, než jsem zvyklý. Příjemným překvapením naopak byla převodovka Hewland s přímým řazením,“ popsal první kilometry pilot.

Rozkoukávání zaplatil časovou ztrátou a pohyboval se až v závěru první desítky. Spolu s tím, jak půjčený vůz padal Jelínkovi do ruky, přicházely i stále lepší časy na vložkách a bíločervené mitsubishi se propracovávalo pořadím vzhůru. Před poslední rychlostní zkouškou byl na šestém místě absolutního pořadí pouhých pět sekund za Orsákem, bronzovým mužem skupiny produkčních vozů. I tentokrát ovšem rozhodl poslední měřený test v Jelínkův neprospěch.

Dostali jsme defekt a je to už potřetí, co nás pohřbila poslední rychlostka. Závěrečný podnik ve Vsetíně pojedeme opět s Jandíkovým vozem a věřím, že tentokrát se štěstí otočí v náš prospěch,“ doufá Jelínek.

     

             tisková zpráva

  -Vicky- Media Productions   

          

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Baja Anta Da Serra 2006, prolog, foto Atilla Foldi

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose