www.car.cz
 

Roman Kresta svezl ve WRC výherce soutěže
     tisková zpráva


Vedle Romana Kresty usedli výherci soutěže

Roman Kresta v Bělé pod Bezdězem pokračoval v přípravách na Rallye Matador Tatry, která má v kolonce datum soutěže uvedeno 30.dubna – 2.května.2004. Rallye se pojede netradičně na území dvou států. V sobotu čeká na posádky 9 rychlostních zkoušek na Valašsku a v neděli bude rallye pokračovat 8 rychlostními testy na území Slovenska.

Modré Subaru Impreza WRC týmu Styllex Tuning Prosport bude pilotovat zkušená posádka Roman Kresta – Jan Tománek, která se v rámci příprav na tuto soutěž zúčastnila i Rallye Pelhřimov. Subaru WRC bylo na soutěži zařazené do seriálu ČMPR pochopitelně nejrychlejší a Roman Kresta si účast v Pelhřimově pochvaloval: „Potřebovali jsme vyzkoušet provedené změny na podvozku a brzdách. Naše účast na soutěži v Pelhřimově nám pomohla v dalším seznámení s vozem na tratích, které svých charakterem jsou velmi podobné českým rychlostním zkouškám.“

Pro zkontrolování a otestování vozu před odjezdem do centra soutěže byla zvolena Bělá pod Bezdězem, kam byli pozvání i dva výherci soutěže „Posaďte se vedle Romana Kresty“. Vítězi soutěže se stal Jan Klepáček z Kraslic a Michaela Kutilová z Jablonce nad Nisou. S Janem Klepáčkem přijelo i několik přátel, kteří měli rovněž možnost poznat detailně dění v týmu při testování. Roman Kresta všem trpělivě vysvětloval technické finesy „modré rakety“ a samozřejmě zasvětil přítomné i do tajů automobilových soutěží.

Pak již následovala chvíle, kdy oba výherci měli možnost vyzkoušet jízdu na sedadle spolujezdce. Michaela Kutilová však „horké sedadlo“ přenechalo svému bratrovi. Po jízdě shrnul své pocity Jan Klepáček: „Jízda byla skvělá. Je něco neuvěřitelného sledovat Romana při řízení vozu. Jízda touto rychlostí lesem je fantastickým zážitkem a ihned bych jel velmi rád znovu“.

Při loučení s týmem poděkoval jeden z přítomných za možnost účastnit se tohoto testování: „Bylo to velmi pěkné odpoledne a děkujeme moc všem členům týmu, že se nám během testu věnovali. Samozřejmě největší poděkování patří Romanovi, protože jsme se dozvěděli mnoho zajímavých informací o voze.“

Tým v Bělé testoval i novou převodovku, kterou bude mít k dispozici již pro následující soutěž. „Prodrive nám zaslal převodovku, která má jiné odstupňování převodů. Potřebovali jsme vyzkoušet, jaký je rozdíl mezi oběma variantami převodovek. Charakter první a druhé etapy se bude asi dost lišit a je třeba být na soutěž kvalitně připraven. Na voze jsme již provedli mnoho úprav především v nastavení a nyní se jeho jízdní vlastnosti již znatelně liší od mé první jízdy s ním. V přípravě na soutěž celý tým odvedl mnoho kvalitní práce a rád bych celému týmu poděkoval. Určitě se budeme všichni snažit v Rallye Matador Tatry proměnit pečlivou přípravu v odpovídající výsledek,“ dodal závěrem Roman Kresta.

Posádka týmu Styllex Tuning Prosport Roman Kresta - Jan Tománek odstartuje se startovním číslem 501 a modrá Impreza WRC sjede ze startovní rampy jako první vůz skupiny „A8“. Informace ze soutěže Rallye Matador Tatry přineseme na www.RomanKresta.com .

Připravil Martin Bobek
www.RomanKresta.com , www.eWRC.CZ


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose